Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
40v

Svenske scouten hyllar Frankrikes talangutveckling: "Vassast i Europa"

Foto: Bildbyrån

Tom Prahl har scoutat Frankrike inför Sveriges VM-kvalmöte med toppnationen.
Och trots de stora fixstjärnorna är det något annat som han lyfter fram.
Deschamps (förbundskaptenen) har uppenbarligen fått in en väldigt bra laganda, säger Prahl till svenskfotboll.se.

Under fredagen kommer EM-finalisten och gruppfavoriten Frankrike till Friends Arena för att möta Sverige i VM-kvalet. Inför matchen är det Tom Prahl som har scoutat fransmännen in i minsta detalj. Den tidigare MFF-, HBK- och TFF-tränaren beskriver motståndarens spel så här:

- En passningsorienterad fotboll. De lånar inte gärna ut bollen om de inte är tvungna. Väldigt duktiga på att erövra boll. Även på bortaplan. Jag såg Frankrike mot Holland i Amsterdam. Där tog de holländarna i ett järngrepp från början. Det är rätt ovanligt i en bortamatch på den nivån, säger Prahl till svenskfotboll.se.

Trots att det franska laget innehåller superstjärnor som Antoine Griezmann och Paul Pogba så är det LAGET Frankrike som Prahl lyfter fram.

- Deschamps har uppenbarligen fått in en väldigt bra laganda. Spelarna springer väldigt mycket f-ö-r varandra. Och verkar tydligt vilja jobba för kollektivet.

En annan sak som imponerat mycket på Prahl är talangutvecklingen i Frankrike, som han håller bland de allra bästa.

- Den förtjänar verkligen att lyftas upp. Sannolikt vassast i Europa. De har plockat fram mängder med goda spelare som hamnat runt om i världens toppklubbar. Det var väl Arsène Wenger i Arsenal som på något sätt satte standarden. Sedan har det fortsatt, säger Prahl.

Publicerad 2017-06-08 kl 10:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER