POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Svensklöfte nobbade nytt Swansea-kontrakt - söker nu ny klubb: "Viktigt steg för min karriär och min framtid"

Foto: Bildbyrån.

Adnan Maric nobbade ett nytt kontrakt med Swansea.
Nu är den 22-årige svensken på jakt efter en ny klubb.
- Det är ett viktigt steg för min karriär och min framtid, säger mittfältaren till Fotbollskanalen. 

Adnan Maric, 22, lämnade under 2014 Gais för spel i walesiska klubben Swansea, numera i Championship. Under senare åren har han främst matchats i klubbens U23-lag, men fick även vintern 2018 göra debut i A-laget med ett inhopp mot Notts County i FA-cupen. Förra säsongen blev det dock endast spel med U23-laget och efter säsongens slut gick 22-åringens kontrakt ut.

Nu berättar Maric att han hade möjlighet att stanna i Championship-klubben. Mittfältaren blev erbjuden ett nytt kontrakt, men valde att nobba det för en ny utmaning i karriären. 

- Jag blev redan i januari erbjuden ett 2,5-årskontrakt som jag valde att inte skriva på. Jag utnyttjade heller inte mitt optionsår, då jag vill fortsätta att utvecklas och inte vara på samma plats allt för länge, förklarar han för Fotbollskanalen. 

Maric medger att det inte var ett enkelt beslut att tacka nej till kontraktsförslaget. 

- Jag kom bra överens med klubben. Jag har varit bra mot klubben och de har varit bra mot mig. Det har aldrig varit några bråk eller något som inte stämt och vi har önskat varandra det bästa. Vi satte oss ner och diskuterade framtiden, hur situationen sett ut och vad som skulle vara bäst för mig. Även om jag hade ett kontrakt med ett optionsår, så bestämde vi oss för att skiljas åt och i stället kanske mötas igen i framtiden. Det var inga mer problem med det och vi löste det professionellt, säger han. 

Maric menar däremot att den knappa speltiden i Swanseas A-lag inte hade störst betydelse i att han nobbade kontraktsförslaget. Han vill helt enkelt hitta en ny plats för fortsatt utveckling. 

- Det är klart att man alltid vill spela och sedan dagen jag skrev på har jag velat spela med A-laget. Jag fick spela i FA-cupen, men det är klart att man blir besviken. Alla vill ha chansen på så hög nivå som möjligt. Om du hade frågat vilken fotbollsspelare som helst, så hade den velat ha så många minuter som möjligt i A-laget. Samtidigt var det bra i U23 också. Det var bra spelare där också, vilket gjort att jag har utvecklats och fått kämpa hårt, så beslutet var mer utifrån var jag kan prestera, fortsätta utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare. Jag vill fortsätta att utvecklas ännu mer. 

Känner du inte att du kan få den utvecklingen du vill i Swansea?
- Jo, absolut. Det är en jättestor klubb och jag tar inte det förgivet, men det finns många stora klubbar och bra ligor i världen. Det gäller att hamna rätt och hamnar man i rätt klubb med rätt tankesätt, tränare och det som passar en spelare, så spelar det ingen roll om det är en mindre eller större klubb. 

Var kan du tänka dig att spela härnäst - vända hem till Sverige eller fortsätta utomlands? 
- Jag vill hitta rätt klubb och om det är i Sverige hade jag jättegärna kommit tillbaka. Jag är öppen för alla möjligheter. Min dörr står öppen och är inte stängd för något land eller någon liga. Jag har även följt svensk fotboll och ligan blir bättre varje år. Jag stänger inga dörrar, men det ska vara rätt klubb och när man har hittat den är det full fart. Jag tittar inte tillbaka.  

Ligorna börjar dra igång nu. Känner du stress över att hitta en ny klubb?
- Jag försöker att inte tänka på det. Det värsta man kan göra nu är att stressa fram något. Jag ska ta det lugnt och låta det ta den tiden det tar. Ibland går det snabbt, ibland långsamt. Det viktigaste för mig är att hitta rätt. Jag diskuterar hela tiden med min pappa och det gäller att ha tålamod, så att alla pusselbitar är på plats innan man tar ett beslut.  

Hur ser intresset för dig ut?
- Det har varit lite intresse faktiskt. Det är ingenting som är klart, men jag tar min tid och diskuterar med min familj och min agent. Jag försöker verkligen hitta rätt nu. Det är ett viktigt steg för min karriär och min framtid. Jag ska ta god tid på mig och lista intressena och försöka hitta rätt. Jag försöker att inte bli stressad och påverkas av vad som händer runt omkring. Det här steget kommer att vara väldigt viktigt för min utveckling och hela min karriär. 

Publicerad 2019-08-01 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå