Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
26v

Svensson får extra ledigt för att VM-ladda: "Han har förtjänat att vara en startspelare i VM"

Foto: Bildbyrån.

Den 23 maj samlas den svenska VM-truppen i Stockholm.
Men redan nu har Gustav Svensson fått ledigt av sin tränare för att VM-ladda.
- VM är väldigt stort, säger Seattle Sounders tränare Brian Schmetzer.

Först nästa vecka inleder Sverige sin VM-uppladdning inför det stundande VM-slutspelet i Ryssland. Den 23 maj samlas den uttagna truppen i Stockholm och fem dagar senare inleder man sitt VM-läger på Örebäcksvallen i Båstad.

Men redan nu har en av truppens mittfältare, Gustav Svensson, fått ledigt från klubblaget Seattle för att börja ladda inför VM. Till klubbens hemsida förklarar tränaren Brian Schmetzer att Svensson förtjänar några dagar extra ledighet inför mästerskapet. På frågan om Svensson befinner sig i Seattle säger Schmelzer:

- Eftersom Román (Torres) rehabiliterar i Colombia med sin personliga doktor och inte var tillgänglig (till nästa match mot Real Salt Lake den 26 maj) och eftersom Nico (Nicolas Lodeiro) åker till Uruguay för att försöka ta plats i truppen kände jag att det bara var rättvist (att låta Gustav Svensson lämna). Gustav har varit en väldigt bra fotsoldat. Han har spelat tre matcher på en vecka. Jag tog beslutet att låta honom gå eftersom VM är väldigt viktigt. Och jag vill att Gustav ska vara en startspelare i några VM-matcher för Sverige. Jag tycker att han förtjänar det.

Gustav Svensson har spelat 90 minuter för Seattle i varje match under de nio första omgångarna. Sounders har dock gått knackigt och ligger sist i den västra konferensen med endast två segrar.

Publicerad 2018-05-18 kl 11:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons