Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svensson fortsätter i Blågult - och vill spela i Elfsborg 2014

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Anders Svensson med de yngre lagkamraterna Erton Fejzullahu och Jiloan Hamad

CHIANG MAI. Anders Svensson fyller 37, men ser inte slutet i vare sig landslaget - eller i Elfsborg.

Snarare tvärtom:

- Känns det som i slutet av förra året kommer jag definitivt fortsätta minst ett år till, säger han till fotbollskanalen.se.

Anders Svensson har tappat räkningen på antalet vinterturnéer som han varit i väg på efter den första till La Manga 2000 men han menar att det inte är så många som alla tror.

- Jag har varit skadad och det har varit annat, säger Svensson som nästan har spelat dubbelt så många landskamper som resten av truppen i Thailand.

Att han är med i Thailand är ett tecken på att den 36-årige mittfältaren fortsätter i landslaget, trots att han inte fick starta några av höstens landskamper.

- Det är tuff konkurrens och det är många duktiga innermittfältare, men det var surt efter EM där jag gjorde två bra prestationer och sedan har jag inte startat en enda match efter det. 

- Jag är inte ensam om att vara besviken, så tycker de flesta som inte spelar från start, men visst hade jag hoppats och trott på mer speltid efter EM.

Har du och Erik Hamrén pratat om läget?

- Inget märkvärdigt men vi pratade några minuter i Stockholm inför Englandsmatchen, men annars har det inte varit något. Då sa jag att är det så att jag inte är med och konkurrerar oavsett form och bra träningar och inte får starta på grund av att jag är 36 då känner jag mig inte motiverad att vara med.

- Det är svårt som tävlingsmänniska att bara vara med som en "go gubbe". Om jag är i kanonform och någon annan är ur form och jag ändå inte får spela blir jag arg.

Förbundskaptenen köpte det och signalerna är att Svensson är med för att konkurrera om en startplats och mittfältaren vill inte sätta någon tidpunkt för hur länge han satsar på landslaget:

- Jag tar en dag i taget, är det så att han inte tycker att jag inte håller måttet så säger han det till mig. Då är det ingen idé att vara med. Även om jag inte spelat från start så känner jag att jag ligger på gränsen och kommit in i vissa matcher och gjort det bra och att jag är på den nivån att jag kan få spela från start.

- Men om avståndet ökar till de andra är det lika bra att lägga av.

Så är det inte nu?

- Nej, så är det inte, tyckte det var jämnt, tyckte att det kunde lika gärna ha varit jag som startar.

 Sista året med Elfsborg - har ni pratat om förlängning?

 - Nej. Inte ännu i varje fall.

 Förvånad?

- Nej, jag blir 37 i år, det är ingen panik och det är ingen idé för dem att stressa. Det blir säkert en diskussion under året om att förlänga kanske ett år åt gången beroende på hur jag presterar och kroppen känns.

Anders Svensson är rak om att han vill spela vidare men vill gardera sig mot skador:

- Jag tror att jag kommer fortsätta spela nästa år, men allt kan hända och jag kan bli trött på det eller få problem med skador. 

- Men om det känns som i slutet av förra året kommer jag definitivt fortsätta minst ett år till.

Publicerad 2013-01-20 kl 10:01
Annons
Annons
Annons