Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svensson kan missa Holland - ska bli pappa: Om det blir så - då sticker jag

Anders Svensson kan missa Hollandsmatchen. Hans fru väntar parets första barn.
- Bland det största man kan vara med om, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Det väntar stora dagar för Anders Svensson. Dels bortamatchen mot Holland i EM-kvalet och dels så väntar hans fru parets första barn. Tyvärr för Sveriges del kan det ske samma dag. Ett Sverige som redan saknar avstängde Olof Mellberg och har frågetecken för skadade Emir Bajrami.

- Det är klart att om det blir så - då sticker jag, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Beräknat datum för födseln är den 20 oktober - bara en vecka efter landskampen och det är ungefär fem procent av alla födslar som sker enligt beräknat datum. Så Svensson och landslagsledningen är beredda.

- Det är ändå en ganska liten chans att det skulle bli så att jag tvingas lämna samlingen, säger Svensson som viftar bort uppgifter om att förbundet skulle vara redo att chartra ett privatplan för att ta Svensson fram och tillbaka från Amsterdam vi eventuell födsel.

Han medger att han är mer spänd inför den kommande papparollen än inför rysaren mot Holland.

- Det är klart. Det är bland det största man kan vara med om. Men matchen mot Holland är enormt stor fotbollsmässigt. Det känns som alla i laget är otroligt taggade.

Elfsborgsmittfältaren vill inte prata om att Hollands förbundskapten Bert Van Marwijk kickat ut Nigel De Jong ur truppen efter mittfältarens senaste vårdslösa tackling som kostade Hatem Ben Arfa ett benbrott.

- Vi fokuserar på vårt spel. De Jong är en mycket duktig spelare och det kommer att spela en annan duktig spelare där istället för honom, säger Svensson som lyfter fram Dirk Kuyt och Wesley Sneijder som egna favoriter.

- Kuyt är ju en otrolig lagspelare både i landslaget och Liverpool och en spelare som jag beundrar.

Publicerad 2010-10-05 kl 16:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons