Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svensson om bronset i U17-VM och faran för svensk fotboll: ”Inte mycket till eget spel”

Anders Svensson hyllar U17-landslagets bronsbragd, men ser en fara i bristen på eget spel.

Vilket hämmar svensk fotbolls utveckling.

-       Jag hävdar att vi kan komma i kapp om vi jobbar på rätt sätt, säger han i podden ”Lundh”.

Anders Svensson hyllar U17-landslagets bronsbragd, men ser en fara i bristen på eget spel.

Vilket hämmar svensk fotbolls utveckling.

-       Jag hävdar att vi kan komma i kapp om vi jobbar på rätt sätt, säger han i podden ”Lundh”.

Anders Svensson hyllar U17-landslagets bronsbragd, men ser en fara i bristen på eget spel. Vilket hämmar svensk fotbolls utveckling. 

 

-       - Jag hävdar att vi kan komma i kapp om vi jobbar på rätt sätt, säger han i podden ”Lundh”.

Anders Svensson ser slutet på karriären som spelare och i framtiden vill han gärna jobba med att utveckla unga spelare. Sveriges meste landslagsman är övertygad om att det finns mycket att förbättra.

Bland annat så har han kollat på U17-VM och det svenska bronset där:

- Jag får väl skit för det, men titta på U17-VM med en fantastisk framgång och där Sverige tar VM-brons. Jag tittade inte på alla matcher men en fantastisk framgång och kanske är det så att vi i Sverige måste spela på ett visst sätt för att klara oss, men jag hävdat att vi kan komma i kapp om vi jobbar på rätt sätt, säger Anders Svensson i podden "Lundh".

ANNONS

Det Svensson vänder sig emot är att det mycket handlade om att spela på motståndarnas misstag:

- Det var extremt de matcher jag såg på. Otroligt hårt arbete, försvarsspel och man löpte mycket och sedan omställningar och en otrolig effektivitet. I de matcher jag såg var det inte mycket eget spel från Sverige. Återigen, en fantastisk framgång, säger han.

Anders Svensson vill se nya grepp i svensk fotboll, för det är för mycket likriktning.

- Litegrann är att många av de här tränarna som träffas och pratar har samma filosofi. Vi behöver nytt blod, nya idéer och att vi inte kastar ut dem som har nya idéer utan att man kan samarbeta och hjälpa varandra. Jag får uppfattningen att det är många som har samma filosofi och samma sätt att jobba med försvarsspel och vara på rätt sida

Jonas Thern som gått åt det hållet har inte ens fått några frågor om hur han jobbar, vilket Svensson pekar på finns i diskussionen om tränarutbildning.

ANNONS

- Ja, det är återigen det här med utbildningar som man måste ha, och det är inte bara Sverige som bestämmer det utan även Fifa och Uefa som har de här reglerna. Jag hade själv tyckt det varit intressant att följa Jonas och se hur han arbetar. Det har visat sig vara väldigt intressant om du ser de spelarna som kommit fram som han varit inblandad i.

- Han har varit ganska hård med det här om utbildningar och att han inte ska gå någon utbildning. Om jag hade varit på förbundet och sett att där är någon som kan fotboll, Jonas var känd för att han var en dirigent, så hade jag på något sätt sökt upp honom, dragit med honom och gett honom en egen kurs, som jag är övertygad att det fungerar i syd-Europa, Hur fasen ska de andra veta om han gått hela utbildningen?

- Så hade jag samlat information och framför allt fått med honom ombord. Klart att du ska jobba för att utveckla hela svensk fotboll och inte bara din egna bit då. Vi är med dig. Så hade han varit licensierad.

ANNONS

Anders Svensson spelade länge under Lasse Lagerbäck som han respekterar även om det finns en fara med det sättet då det smittar av sig:

- Jag vet inte, svårt att kritisera, ser man Lasse så är han långt från mitt sätt men han kör sitt rejs och tror på sin idé. Han har fantastiska framgångar och har aldrig ändrat, kört sin stil, det är hedersamt. Han har kört det han tror på trots kritiken, men det är många som är åt det destruktiva hållet men det är för många som är åt det hållet och du utvecklar inte de egna spelarna.

- I och med att de flesta spelarna och lagen spelar så blir det sådana spelare man tar fram. Titta på ungdomslandslagen är det ofta stora, fysiska spelare och de här som bryter mönstret och som har något extra hamnar på bänken eller på läktaren och kanske slutar.

Publicerad 2014-05-30 kl 08:26
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto