POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Svensson om Zlatan: Vi har spelat bra utan honom

Anders Svensson vill inte tvingas möta Moldavien utan Zlatan Ibrahimovic, men om det skulle bli så är han ändå inte orolig.
- Vi har spelat väldigt bra matcher utan honom, säger Svensson.

Zlatan Ibrahimovics fot är det största samtalsämnet runt det svenska landslaget. Det är oklart om han kommer att kunna spela mot Moldavien borta på fredag och Finland hemma nästa vecka. Om han missar matcherna blir det självklart svårare, menar Anders Svensson.

- Det finns ingen annan som besitter de kvaliteter som Zlatan har, han kan ju avgöra en match på egen hand och är otroligt stark på att hålla i bollen. Det ger oss en dimension till. Sen har vi spelat väldigt bra matcher utan honom också, men det är en av världens bästa fotbollsspelare så det säger ju sig självt att det kommer att fattas en dimension, säger han.

Hur påverkar det spelet om Zlatan inte kan spela?
- Zlatan har ju en enorm spelförståelse, han är väl två i det här gänget när det gäller det, skämtar Svensson och fortsätter:

- Jag gillar att hämta bollar, driva upp och trä in dem mellan motståndarna och Zlatan är väldigt bra på att hitta rätt ytor. Sedan är han väldigt tacksam att spela upp bollar på eftersom han är så stark och kan hålla ifrån.

- Det går ju att få in någon annan där med andra egenskaper och det går ju. Men samtidigt är Zlatan exceptionell med sin spelförståelse. Han är tacksam att spela med.

Anders Svensson besökte Moldavien ifjol med sitt Elfsborg, men han tror nog att det blir bättre förhållanden nu.

- Då var vi på Sheriffs hemmaarena i Tiraspol. Det var mellan 30 och 40 grader och en ganska dålig plan. Nu ska vi till en nybyggd arena men planen är ändå något jag tänker på, säger han.

Publicerad 2011-05-31 kl 21:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå