Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svensson på väg mot 100 landskamper: Vi måste vinna

Om en vecka fyller Anders Svensson 100 - landskamper.
Det troliga jubileumet sker i VM-kvalet på Malta om en vecka. Men först väntar den tuffa matchen mot Ungern borta på lördag.
-Förutsättningen är klar, vi måste vinna, säger Svensson.

Anders Svensson är på väg att ta klivet in på den exklusiva lista av landslagsspelare som spelat 100 landskamper. Den toppas av Thomas Ravelli på 143 och Elfsborgsmittfältaren står nu på 98.

Nummer 99 kommer i Budapest på lördag och den 100:e på Nationalstadion i Ta'Qali nästkommande onsdag.
-Om jag får spela ja, säger Svensson diplomatiskt.
Men att Lars Lagerbäck ändrar något på innerfältet med Svensson och Kim Källström är inte särskilt troligt.

-Jag har ju läst listan på vilka som är med och det är alla stora namn. Just nu funderar jag kanske inte så mycket på det men när karriären är över så kommer jag nog att vara rätt stolt över karriären, säger Svensson.

På delad åttonde plats och tvåa i landslaget ligger Olof Mellberg på 94 landskamper. Därefter följer Andreas Isaksson, 69, och Kim Källström, 67.

Bättre än på länge

Den senaste tiden har varit tuff med många matcher för Svensson och hans Elfsborg. Senaste förlusten mot IFK Göteborg i allsvenskan svider och drömmen om Europaspel stannade vid - en dröm.

Men han kommer till landslagssamlingen i Stockholm med ben fulla av spring.
-Det var länge sedan det kändes så här bra. Jag har ju haft lite småskador i år och missat några landskamper, dessutom var jag förkyld ett par veckor. Men nu känns det mycket bra, bättre än på länge.

Behöver göra mål

Anders Svensson tillhör de mer rutinerade i laget och känner ingen nervositet inför avgörandet. Snarare njuter han över att spela den viktiga matchen på lördag.

-Vi måste vinna, så är det. Men det är också en skön känsla inför matchen. Vi behöver göra mål och kommer nog att chansa lite mer än i andra matcher. Det kan bli en kul match. Samtidigt är det viktigt att behålla vårt starka försvarsspel, vi får helst inte släppa in något mål om vi ska vinna mot Ungern, säger han.

33 år och snart 100 landskamper, hur ser du på din fortsatta karriär i landslaget?

-Vi tar en sak i taget, först tar vi dom här landskamperna, sedan får vi se.

TT

Publicerad 2009-09-01 kl 17:31
Annons
Annons
Annons