Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svensson vill slippa sent avgörande: "Bättre för nerverna"

BUDAPEST. Två gånger har Zlatan räddat Sverige på övertid i Ungern.
Något man vill slippa nu:
- Det är inte bra för nerverna, säger Anders Svensson till fotbollskanalen.se.

I dag landar Sverige i Ungerns huvudstad Budapest för ett drygt dygn på plats och en EM-kvalmatch. Som vanligt är det Ferenc Puskas-stadion som gäller och de två senaste gångerna (2005 och 2009) har Zlatan Ibrahimovic räddat svenska segrar i sista stund.

- Första gången satt jag hemma i tv-soffan skadad och flög upp. Andra gången var jag med och det var oerhört skönt, säger Anders Svensson.

Nytt, likadant drama på fredag?
- Nej, jag ser hellre att avgör tidigare, det är inte bra för nerverna. Men det brukar vara jämna och tuffa matcher. Fast bara det blir seger så spelar det inte så stor roll hur det ser ut.

Senast Sverige var här och kvalade så var landslaget tvunget att jaga för att hålla hoppet vid liv om en plats i VM 2010. Annat i ett EM-kval där Blågult har sitt öde i egna fötter och där seger mot ungrarna gör att det ser oerhört ljust ut.

- Vi har en del nya spelare och ny tränare men det är ett bättre läge än senast och det ser bra ut. Samtidigt är det en tuff match och vi behöver vinna den för att knipa direktplatsen.Vi känner alla att vi är bra och har en bra chans, säger Svensson.

Hur är känslan i gruppen nu jämfört med 2009?
- Som jag alltid sagt så leder jag hellre med tre eller sex poäng än jagar för att komma i fatt. Klart att känslan är bra efter matchen mot Ukraina och två bra EM-kval i juni. Samtidigt vet vi att det kan vända snabbt om vi förlorar den här.

Vad betyder det att så många spelare inte spelat några tävlingsmatcher?
- De flesta kör en tuff försäsong och förhoppningsvis känner de inspiration och motivation nu när de får spela.

Vill du ha svensk offensiv eller inte?
- Vi får diskutera det, jag tycker att vi ska spela vårt spel men inte tokpressa. Det handlar lite om att inte låta Ungern föra spelet utan hålla i bollen.

Publicerad 2011-09-01 kl 11:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons