Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige åkte på svidande förlust i U17-EM - med matchens sista spark: "Är piss"

Foto: Eurosport

Pontus Dahlberg hade gjort en mycket stark insats och tog Sverige mot 0-0 mot Danmark i U17-EM. Då, med matchens sista spark, tvingades målvakten släppa 1-0 förbi sig.
- Just nu är det bara piss, säger Dahlberg till Fotbollskanalen.

Efter 2-1 mot England i premiären av U17-EM hade Sverige ett gyllene läge att säkra en plats i slutspelet. Men det svenska laget började ofokuserat mot Danmark och fick se ett grannland som skapade de farliga chanserna. Den första halvleken skulle ändå sluta 0-0, delvis tack vare ett mycket vasst målvaktsspel från IFK Göteborg-talangen Pontus Dahlberg.

I den andra halvleken växte Sverige. Bland annat hade Teddy Bergqvist, med Malmö FF som klubbtillhörighet, hade ett mycket fint läge när han rann igenom och avslutade. Den danska målvakten Oskar Snorre Olsen kunde styra undan avslutet.

Istället blev det Danmark som skulle få sista ordet. En långboll nådde fram till inbytte Sebastian Buch Jensen, som kunde lägga in avgörandet. 1-0-målet blev det absolut sista som hände i matchen. Direkt efter den efterföljande avsparken blåste domaren av matchen.

- Just nu är det bara piss. Att de avgör det sista som händer i princip. Vi får grubbla lite på det här i kväll, och sen är det match om tre dagar igen, säger Pontus Dahlberg till Fotbollskanalen.

- Det känns som att vi gör en betydligt bättre andra halvlek. Vi jobbar oss in i matchen. Det känns lite som att deras mål kommer från ingenstans. Det är en långboll från deras innermittfältare som går över mittback och sen får han den, lite turligt men också lite skickligt, på foten precis då. Men ja, de flyttade upp en mittback också så det kändes lite svajigt.

Sveriges målvakt var efter matchen besviken över den svajiga starten på matchen.

- Jag tycker väl att kroppen är på plats men inte huvudet. Jag vet inte riktigt varför. Det känns som att vi mentalt inte är förberedda för matchen. Det vi har gått igenom. Vi är helt enkelt inte där men kommer in i det mer och mer i andra halvlek, säger Dahlberg.

Vad tror du att det beror på att ni inte är där?
- Svårt att säga. Jag kan bara gå till mig själv. Jag vet inte med de andra, vad det kan bero på så. Jag vet inte, om man inte har sovit bra eller så. Jag kan bara gå till mig själv som sagt och jag tycker att jag har kunnat förbereda mig bra. Men jag vet inte.

Vad tycker du om din egen insats? Det blev en del räddningar..
- Jag är väl lite mindre nöjd med första halvlek där. Det blev väl en del räddningar där och att kunna hålla 0-0 var viktigt. Men sen tycker jag att jag snäpper upp mitt eget spel i andra halvlek också samtidigt som övriga laget också gör det. Sen gör jag några bra räddningar där, men tyvärr räckte inte det den här gången.

Nu får Sverige med spänning följa mötet mellan England, 0 poäng, och Frankrike, 1 poäng, under måndagskvällen. I gruppavslutningen på torsdag väntar Frankrike - och beroende på kvällens resultat kan en seger krävas då.

- De spelar ju mot England i kväll, så lite beroende på det resultatet så får vi ju klara förutsättningar för vad som gäller. Vi går alltid in för att vinna och det gör vi såklart nu mot Frankrike också.

Så startade Sverige:
Pontus Dahlberg - Johan Stenmark, Hugo Andersson, Joseph Colley, Anel Ahmedhodzic - Simon Marklund, Mattias Svanberg, Henrik Bellman, Nebiyou Perry - Joel Asoro, Teddy Bergqvist.

Publicerad 2016-05-09 kl 14:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons