Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige åkte ur - nu svarar stjärnorna på om de ångrar testet av nytt system

Sverige (herr)

SOLNA. Sverige åkte ur Nations League-divisionen - efter att ha testat olika system.
Ångrar spelarna experimentet som i somras slutade med tre förluster?
- Det är alltid lätt att vara efterklok, säger Emil Forsberg till Fotbollskanalen.

2:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen från Sverige-Slovenien i Sporten i spelaren ovan.

Sverige åkte ur Division B i Nations League. Det efter att ha spelat med olika spelsystem.

I de fyra matcherna som var i somras testade Janne Andersson nytt. Det slutade med tre förluster och en seger. Så när det nu var kniven mot strupen så gick man tillbaka till gamla grunder och trygghet med 4-4-2.

- Vi gör ju det vi tror är bäst för att vinna. Ingen här vill förlora. Vi kom överens om det och alla spelarna stod bakom det, säger Dejan Kulusevski till Fotbollskanalen.

Hur borde ni spela?
- Det är svårt. Det är inte enkelt. Vi var tvungna att vinna nu. Det är ganska svårt att experimentera när du har en-två matcher där du måste ta poäng. Så vi ville gå tillbaka till grunderna. Vi gav det en chans och gjorde vårt bästa, men det räckte inte.

ANNONS

Har det blivit för mycket fram och tillbaka?
- Jag vet inte. Det är inte jag som bestämmer. Vi köper det som ledarna bestämmer att vi ska göra. Det är inte därför vi åker ut. Så jag skulle absolut inte säga det. Det är vi spelare som är på plan, det är vi som inte gör mål på våra chanser.

Emil Forsberg var besviken efter 1-1 hemma mot Slovenien som betydde att man åkte ur sin division i Nations League.

- Det var väl inte den här matchen som vi borde ha gjort det bättre. Men det är som det är. Det har inte varit tillräckligt bra under det här Nations League-spelet. Vi har varit för ostabila, för långa, för utspridda och har inte haft stabiliteten och inte varit kompakta. Det är inte så konstigt om man tittar på samlingen vi hade i somras då det var många nya och vi testade nytt system. Det var inte så konstigt, men vi hade önskat mer, säger Forsberg och lägger till:

ANNONS

- Men nu var det ett steg framåt. Om man ska hitta något positivt så var stabiliteten tillbaka och vi var också bättre på att vinna bollar.

Kan du ångra att ni testade nytt i somras?
- Jag vet inte. Det är alltid lätt att vara efterklok. Men vi ville testa att få ut mer. Men vi insåg att vi kan få ut mer men behöver den där stabiliteten där bak, och den gick vi tillbaka till nu. Jag tror att 4-2-2 defensivt, då kan vi vara det där stabila Sverige som vi alltid har varit, och det kan vara vägen fram.

Om ni inte hade testat nytt i de fyra matcherna i somras, tror du att ni hade tagit fler poäng då och kanske hängt kvar?
- Jag tror att vi förmodligen hade varit mer kompakta och stabila än vad vi var under den samlingen. För det var mycket nytt för alla, och många nya spelare. Nu har vi en samling i november med två träningsmatcher där vi får kolla på och prata igenom och komma överens om vad vi vill. Men defensivt tror jag att det är ganska klart vad vi vill, och det tror jag är bäst för alla. Där känner vi oss hemma och är bäst.

ANNONS

Du vill fortsätta med 4-4-2?
- Ja, defensivt är det ett sätt för oss att vara stabila och där alla vet sina roller. Där är det svårt att komma igenom. Jag tror absolut att det kan vara rätt väg. Sedan offensivt så har vi många skickliga spelare och det ska vi också få ut…

Är det något ni borde ha gjort annorlunda i Nations League?
- Kollar man på i somras så testade vi nytt och vi hade många nya spelare som inte hade spelat i landslaget. Då blir det svårt att sätta allt direkt. Men vi har inte varit tillräckligt bra.

- Vi har en samling nu i november (träningsmatcher mot Mexiko och Algeriet) som vi ska ta väldigt bra vara på och prata ut och komma överens med varandra.

Är det mycket olika viljor?
- Nej, men jag tror att det är viktigt att man har en diskussion med högt i tak.

Publicerad 2022-09-28 kl 09:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto