Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige arrangerar F17-EM 2020: "Mycket glädjande"

Foto: Scanpix

Inget U19-EM, men väl ett F17-EM.
Under fredagen beslutades det att Sverige blir värdnation för turneringen 2020.
- Ett mycket glädjande besked för svensk fotboll, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Under fredagen höll Uefa exekutivkommitté ett möte där bland annat tio olika mästerskap delades ut till olika nationer som ansökt om att få arrangera turneringarna. Sverige hade ansökt om att få vara värd för U19-EM för pojkar antingen 2019 eller 2020 och F17-EM 2019 eller 2020 - och nu står det klart att man fick igenom den sistnämnda önskan.

U19-EM gick till Armenien och Nordirland, men F17-EM hamnade hos Sverige 2020.

- Ett mycket glädjande besked för svensk fotboll. Vi vet att mästerskap på hemmaplan är en stor inspirationskälla för såväl spelare som ledare och allmänhet. Extra roligt är det att få arrangera ett ungdomsmästerskap, det var länge sedan, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till förbundets hemsida.

Halland kommer att stå värd för EM-slutspelet. Falkenberg är huvudorten och resterande spelorter är Halmstad, Varberg och skånska Ängelholm. Preliminärt kommer turneringen spelas i maj.

- Att arrangera internationella mästerskap är en prioriterad fråga i SvFF:s långsiktiga strategi. Inte minst viktigt är det att ett hemma-EM på ungdomssidan ger en värdefull slutspelserfarenhet för en ny generation landslagsspelare, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Publicerad 2016-12-09 kl 18:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons