Sverige avslutade med kryss i playoffspelet till futsal-VM

Sverige

Sverige var tvunget att vinna med åtta mål mot svårspelade Vitryssland, samtidigt som Azerbajdjzan besegrade Kroatien, för att den blågula drömmen om playoffspel till futsal-VM skulle bli verklighet.

Ett orealistiskt scenario, som inte heller slog in.
Men Sverige gjorde ändå en fullt godkänd insats, och spelade 2-2 i huvudkvalavslutningen.

Vitryssland gjorde 1-0 med två minuter kvar av första halvlek. Kort efter halvtidsvilan kvitterade Sverige genom Dan Mönell, men den svenska glädjen blev kortvarig. Vitryssland tog nämligen tillbaka ledningen bara fyra minuter senare.

Sverige kvitterade på nytt, genom Patrik Burda, men därefter blev det inga fler mål - trots många heta chanser. Kvalspelet är därmed slut för den här gången för det svenska landslaget.

Publicerad 2015-12-13 kl 21:51