Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige bekräftar: Har ansökt om EM 2020

Foto: Scanpix

Friends Arena

EM 2020 sprids över Europa – då hoppas Sverige få vara med som arrangör.

- Vi har skickat in vår intresseanmälan, säger Göran Havik till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se tidigare kunnat rapportera prövar Uefa att fragmentisera värdskapet för EM 2020. Istället för att låta ett eller ett par länder på egen hand anordna evenemanget, vilket är brukligt, ska 13 olika städer få vara med i processen. På torsdagen gick deadline för att lämna in en intresseanmälan i frågan.

- Det har vi gjort. Vi har meddelat Uefa att vi och Friends Arena vill vara med som kandidater, säger SvFF:s Göran Havik till fotbollskanalen.se.

Vad innebär det?

- Det innebär i dagsläget bara att vi formellt skickat in vår anmälan. Sedan bekräftar Uefas exekutivkommitté 20 september alla de länder och städer som kandiderar.

Man vet inte redan nu vilka man tävlar mot?

- Nej, vi har ingen aning. Det är det som blir så spännande 20 september när alla korten läggs på bordet.

I potten finns flera olika paketlösningar man kan vara med och tävla om, beroende på vad man har för publikkapacitet att erbjuda. För Sveriges del kan det enbart bli aktuellt att anordna tre gruppspelsmatcher plus en åttondelsfinal på nationalarenan i Solna.

- Det är den möjligheten vi har, där är kriteriet att man kan ta emot minst 50 000 besökare. För kvartsfinaler måste man kunna erbjuda sittplats åt minst 60 000 och det kan vi inte, säger Göran Havik.

Publicerad 2013-09-12 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons