POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Sverige blåst på träningsmatch

Lars Lagerbäck brukar beklaga att antalet träningsmatcher att spela ihop landslaget på är få. Nu blir de än färre - Sverige får ingen motståndare till 15 oktober.
- Vi hade bara alternativ utanför Europa och då bestämde vi att inte spela, säger fotbollschefen Lars Richt till fotbollskanalen.se.

Sverige håller för fullt på att spela in ett nytt spelsystem i form av 3-5-2. Då kan träningsmatcher vara av värde - men det blir ingen 15 oktober, efter VM-kvalet mot Portugal.

Förbundet har letat förgäves - men strök nyligen alternativet från hemsidan.
- Lagt ner och lagt ner, vi kommer inte att spela någon landskamp då, det stämmer, säger Lasse Richt.
När tog ni beslutet?
- I samband med förra samlingen. Varför? Vi fick inte något bra alternativ att spela emot och då bestämde Lasse (Lagerbäck) att det inte skulle bli någon match. Vi ville helst spela borta men det gick inte.

Sverige spelar VM-kval mot Portugal på Råsunda 11 oktober och därefter återstår bara träningsmatchen mot Holland 19 november av landslagsåret.
- Vi har haft alternativ men det har bara varit mostånd utanför Europa eller som när vi mötte Elfenbenskusten i Frankrike. Det har inte varit intressant nog, säger Richt.
Får ni behålla spelarna och träna?
- Nej, det får vi inte så spelarna återvänder till sina klubbar efter matchen mot Portugal.

När det gäller vinterturnén så hoppas Lasse Richt presentera detaljerna kring den på tisdag då Lagerbäck tar ut VM-kvaltruppen till mötet med Portugal.
- Vi har ett par bollar i luften och jag hoppas få klart med allt tills dess, säger Richt.

Publicerad 2008-09-24 kl 11:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå