POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

Sverige enades efter hatet mot Durmaz - Wettergren: ”Hade vi spelat VM-final hade vi vunnit”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se det svenska landslagets manifestation från VM förra året i spelaren.

Mitt under VM tog landslaget gemensam ställning mot det hat Jimmy Durmaz fick utstå.
Enligt assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren enade det gruppen och skapade en enorm kraft.
- Hade vi spelat VM-final hade vi vunnit, säger han i podcasten Fotbollsexperterna.

Under förra årets VM fick Jimmy Durmaz motta hat och hot på sociala medier, efter att han orsakat den frispark som Toni Kroos skruvade i mål till matchavgörande 2-1. Då valde Blågult att inleda träningen dagen efter med et uttalande som alla spelare och ledare stod bakom. I talet som Durmaz själv höll sa han bland annat att ”Vi står enade, vi är Sverige” och talet avslutades med att hela laget tillsammans sa ”Fuck rasism”.

Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren berättar i podcasten Fotbollsexpterna att det inträffade skapade en speciell stämning i det svenska laget och att han inte var nervös inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Mexiko.

- Hade vi spelat VM-final hade vi vunnit den. För det var helt enormt att känna det här trycket som spelarna gav varandra, den här klappen på ryggen och axeln som de gav varandra, säger han.

- Då kan man fråga sig, varför gör man inte det jämt? Det är för att det går inte att hitta den, utan det var där och då. Den som kommer på hur man hittar den känslan inför varje match, den skulle bli helgonförklarad. Det är viktigt att man känner att man trivs i en grupp, det är viktigt att man mår bra i en grupp och att man känner att man kan göra saker för att man vet att man har stöttning hela tiden. Det är viktigt, menar Wettergren.

Sverige vann den avslutande gruppspelsmatchen med klara 3-0 och tog sig vidare från gruppen tillsammans med just Mexiko, efter att Tyskland parallellt förlorat mot Sydkorea. Blågult vann även åttondelsfinalen mot Schweiz innan England blev för svåra i kvartsfinalen.

Men just matchen mot Mexiko är något som den assisterande förbundskaptenen kommer att minnas.

- Hur spelarna agerade på kvällen där, de visade att de inte accepterade det. Det var på deras initiativ, träningarna inför Mexiko-matchen och uppladdningen var att ”Vi vinner”, säger Wettergren.

Här kan du lyssna på podcasten med Wettergren i sin helhet och alla andra avsnitt av Fotbollsexperterna.

Malta-Sverige har avspark klockan 20.45 under lördagen. Matchen visas på TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar klockan 20.00. 

Publicerad 2019-10-12 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå