Sverige föll i EM-premiären - efter jättemiss av MFF-talangen

Sverige

Sverige fick en tung inledning på U19-EM-äventyret i Georgien.
Efter underläge med 2-0 var man ytterst nära att komma tillbaka och få in en kvittering i slutskedet.
MFF-talangen Teddy Bergqvists nick från två meter gick dock utanför och Tjeckien vann matchen.

Sverige - som saknar flera av sina startspelare från kvalet - inledde piggt i U19-EM-premiären mot Tjeckien. Blågult var det bättre laget under den första halvan av den första halvleken. Bland annat hade lagkaptenen Dusan Jajic ett tungt distansskott efter bara fem minuters spel.

På grund av värmen i Georgien blåste domaren av för en vätskepaus efter drygt halva halvleken.

Avbrottet gjorde tjeckerna gott och de tog över spelet fullständigt. Efter dryga halvtimmen hade man ett skott i ribban och strax före halvtid kom tillslut ledningsmålet när Marko Johansson i Sveriges mål inte lyckades rädda Daniel Turynas nick.

Tjeckien fortsatte att föra spelet i den andra halvleken. Laget utökade också ledningen efter 55 minuter. Marko Johansson stod för en fin räddning, men returen tryckte 1-0-skytten Turyna läckert in på volley.

Sverige reste sig och efter några byten tog man över spelet och fick in en reducering.

Med dryga 20 minuter kvar kom Dusan Jajic runt på kanten. Hammarby-spelaren hittade fram till Victor Gyökeres som inte gjorde något misstag.

Sverige fick energi av målet och jagade desperat en kvittering.

I den 86:e minuten kom den stora chansen. Inbytte Isac Lidberg hittade en ensam Teddy Bergqvist vid den bortre stolpen, men Malmö-talangens nick från två meter gick utanför.

Sverige gav dock inte upp och på stopptid efter ett avslut från Joseph Colley så rensade tjeckerna bollen i stolpen.

Bollen ville inte in och Tjeckien lyckades efter mycket om och men hålla undan. Tungt för Sverige som nu är pressat att i princip vinna de återstående gruppspelsmatcherna.

Sveriges startelva: Marko Johansson - Joseph Colley, Mattias Andersson, Thomas Poppler Isherwood, Anton Kralj - Carl Johansson, Besard Sabovic, Samuel Adrian, Dusan Jajic - Jesper Karlsson, Viktor Gyökeres.

Publicerad 2017-07-02 kl 17:38