Sverige föll mot Tyskland - blev snuvat på straff i slutminuterna

Sverige (dam)

Sverige rådde inte på Tyskland i Algarve cup.
Landslaget förlorade med 1-0 efter mål av Svenja Huth.
I slutet av matchen snuvades Sverige på en straff - till Kosovare Asllanis ilska.
- Jag tycker den är solklar, säger hon till Fotbollskanalen.

Se intervjun med Peter Gerhardsson i spelaren.

Under onsdagen spelade Sverige sin första landskamp för året. Landslaget ställdes mot Tyskland i Algarve cup och förbundskapten Peter Gerhardsson valde då att inleda med Rosengårds jättelöfte Hanna Bennison samt målvakten Zecira Musovic från start. Förstemålvakten Hedvig Lindahl saknades på grund sjukdom och Lina Hurtig missade också matchen till följd av en känning i ljumsken.

Tyskland började matchen bäst och tag i taktpinnen direkt. Med lite mindre än en kvart spelad var tyskarna sånär att ta ledningen. Svenja Huth mötte inlägg och prickade stolpen. Därefter lyckades Sverige avvärja situationen.

Tyskland fortsatte därefter att trycka på och tog också ledningen efter ungefär en halvtimmes spel. Sverige försökte rensa undan en hörna, men bollen gick rakt ut till Svenja Huth. Huth förvaltade den möjligheten på bästa sätt. 1-0, vilket också var ställningen i paus.

I slutet av matchen tryckte Sverige på för en kvittering, och landslaget borde nog fått en straff. I den 87:e minuten blev Sofia Jakobsson neddragen av Giulia Gwinn i Tysklands straffområde, men domaren friade. Tyskland kunde sedan hålla undan och vinna matchen med 1-0.

Efter matchen var Kosovare Asllani allt annat än nöjd med att Sverige inte fick straff när Jakobsson blev neddragen.

- Vi har en straffsituation som jag tycker är solklar. Vår spelare bli neddragen, säger hon till Fotbollskanalen.

Peter Gerhardsson, förbundskapten, tror att det var tal om straff när Jakobsson blev neddragen.

- I sådana här lägen hade man gärna haft VAR. Då är jag ganska säker på att det hade blivit straff.  Nu finns in det och det är fyra domare som dömer. Det är tillbaka till hur det var förr i tiden och då är det deras beslut som gäller, säger han till Fotbollskanalen.

Matchen i sig tycker Kosovare Asllani skiftade från den första till den andra halvleken.

- Första halvlek tycker jag att vi låter Tyskland rulla alldeles för mycket boll. Den känns som vi har en halvlek var. I andra halvlek har vi stundtals hela matchen. Vi skapar mycket.

Hon fortsätter:

- Det är små saker som skiljer sig när vi möter Tyskland. Det är klart att vi alltid vill slå dem. Det är frustrerande. Man är vinnarskalle, så man vill alltid vinna.

Härnäst ställs Sverige mot Danmark i Algarve cup.

Sverige: Zecira Musovic - Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson - Hanna Bennison, Kosovare Asllani, Caroline Seger - Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö.

Tyskland: Marle Frohms - Sara Doorsoun, Kathrin-Julia Hendrich, Lena Oberdorf, Giulia Gwinn - Melanie Leupolz, Dzsenifer Marozsan, Lina Magull - Klara Bühl, Svenja Huth, Alexandra Popp.