Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige går mot jätteflopp - men spelarna har förståelse

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Förbundet har budgeterat med 35 000 åskådare.
Men publiksiffran mot Slovenien för herrlandslaget ser ut att landa långt därifrån.
- Vi är tacksamma för de som kommer, säger kuggen Emil Forsberg.

3:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Emil Forsberg i spelaren ovan.

I somras rapporterade Fotbollskanalen om att Svenska Fotbollförbundet missbedömt intresset kring årets Nations League-matcher och att man därför gick mot en kostsam smäll. Då var prognosen att SvFF skulle dra in åtta miljoner mindre i publikintäkter (kopplat till herrlandslaget) än beräknat. Ekonomichefen Kjell Sahlström sa då också att man budgeterat för 35 000 åskådare mot Slovenien, en match som spelas på tisdag.

Men någon sådan siffra lär det över huvud taget inte bli. Just nu ser SvFF ut att locka ungefär hälften så många åskådare. För några dagar sedan sa biljettansvarige Lena Danielsen till Fotbollskanalen att man väntar sig en slutsiffra runt 18-20 000.

ANNONS

Spelarna i Blågult har dock förståelse för att det inte blir storpublik.

- Jag tycker inte man ska kräva att det ska vara fullsatt mot Slovenien en tisdagskväll klockan 21.00 i september. Vi önskar så klart alltid att det är fullsatt och vi är tacksamma för de 20 000 som kommer, förhoppningsvis blir det 25 000. Men som far vet jag att det inte är lätt att ordna med skjuts hit och dit och få dit familjen. Och det är sent, säger Emil Forsberg.

- Sen levererade vi inte riktigt i juni-samlingen. Vi har chansen nu att vinna tillbaka publiken, genom att göra två bra matcher och vinna. Vi har något spännande på gång.

Sverige vann en Nations League-match och förlorade tre under den nämnda samlingen i juni.

- Det är normalt att intresset sjunker ibland. Vi har varit väldigt framgångsrika och hajpen har varit väldigt stor. Levererar vi en bra fotboll och visar inställning så får vi med oss folket, säger Forsberg.

ANNONS

Kristoffer Olsson:

- Jag förstår på ett sätt att intresset inte är uppe på topp, och det handlar ju om att vi ska prestera ute på planen och vinna matcher. Gör man det så är intresset på topp, gör man inte det då går intresset ner. Det är upp till oss att göra det.

Publicerad 2022-09-21 kl 12:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto