Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige gav Svennis än mer problem

Seger och ett internationellt genombrott.
Sverige slog Mexiko med 1-0 (0-0).
Och Rasmus Elm kliv in i rollen som en framtida landslagsman.

Kalmar FF gör nog bäst i att riva av en rejäl bunt tusenlappar i löneförhöjning om de ska säkra ett nytt kontrakt med Elm. Om det inte är för sent. Förr om proffsklubbarna inte var redo att lägga upp de stora pengarna tidigare, kommer rapporterna från Oakland definitivt att öka intresset för den begåvade smålänningen.

20-åringen gjorde det mesta rätt på Alameda County Coliseum. Eller snarare, han gjorde så gott som allt rätt.

Och en del var briljant i landslagsdebuten från start.
Vilken boll till Farnerud

Det bästa av allt:
Crossbollen från vänsterkanten som helt friställde matchvinnaren Alexander Farnerud. Stillastående och felvänd lyfte han bollen 30 meter. Farnerud tog ned och placerade segermålet stolpe in i den 57:e minuten.

Det här var inte så tokigt heller:

Elms utmärkta spelsinne - han slog knappt bort en passning på 90 minuter - borde ha belönat honom med en målgivande passning redan efter 33 minuter. Från högerkanten drev han in, såg Daniel Nannskogs löpning och passningen satt perfekt på foten på 34-åringen.

Men det var inte Nannskogs dag. Inte då, inte tidigare och inte heller sedan. Han tvekade och Oswaldo Sanchez täckte till hörna.

Elms långa inkast - ett vapen landslaget kan få stor nytta av på sikt - skarvades vidare, nådde Nannskog vars boll nickades över av Daniel Andersson.

Nannskog utan flyt

Nannskog skrek på nytt ut sin frustration med minuter kvar till pausen. Rasmus Bengtsson, Alexander Farnerud och Andreas Johansson spelade sig fram på ett tillslag innan vänsterbacken Adam Johansson lyfte in till Nannskog som vräkte sig fram och nickade över.

Alberto Medina var nära att ge Mexiko en drömstart men han träffade stolpen efter 17 minuter. Mexikos bollinnehav var påtagligt, men Sven-Göran Erikssons bollkära lirare hittade få öppningar i det svenska försvaret.
Debutanterna insats? Andreas Johansson klarade sig galant på mitten, Rasmus Bengtsson var en klippa i mittförsvaret. Patrik Anttonen hade det krångligare, men gjorde inte bort sig och räddade Carlos Ochoas nick på mållinjen. Inhopparna Denni Avdic och Andreas Landgren spelade för kort tid för att hinna göra några större intryck.

Redan på tisdag tar förbundskaptenen Lars Lagerbäck ut truppen till landskampen mot Österrike i Graz den 11 februari.

Vilka från vinterturnén kan bli aktuella förutom redan de etablerade? Tveklöst Rasmus Elm, han är redo för det "riktiga" landslaget redan nu. Daniel Nannskog får, trots missarna i Oakland, nog packa han också. Och möjligen någon till.

TT

Publicerad 2009-01-29 kl 07:25
Annons
Annons
Annons