POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Sverige hyllas internationellt: "Granqvist förkroppsligade perfektion"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Sverige - Tyskland.

Sverige föll tungt mot Tyskland, efter ett avgörande 2-1-mål från Toni Kroos i matchens slutminuter. Trots det hyllas Blågult runtom i världens medier.
"Svenskarna stod för en heroisk insats, framför allt i den andra halvleken, och mittbacken Andreas Granqvist förkroppsligade perfektion", skriver franska Le Parisien.

Med en 1-0-ledning i halvtid flög Sverige på moln mot Tyskland. Men ett i den andra halvleken lyckades tyskarna sätta både ett och två mål, vilket resulterade i en snöplig förlust för blågult.

Trots det bittra tappet hyllas det svenska landslaget runtom i världen för sin insats mot de regerande världsmästarna.

"Sverige är underdogs i VM och ska beundras, trots sen förlust mot Tyskland", skriver engelska Daily Mail.

"Natten må ha slutat med en besvikelse i den 95:e minuten för Janne Anderssons landslag, men hans vågade landslag bar sannerligen inte bara en nation i den pulserande matchen mot världsmästarna, utan en hel armé av fotbollsälskare världen över som uppskattar en hårt arbetande underdogs", skriver de vidare.

Franska Le Parisien hyllade det svenska lagets insats och i synnerhet den svenske lagkaptenen Andreas Granqvist.

"Svenskarna stod för en heroisk insats, framför allt i den andra halvleken, och mittbacken Andreas Granqvist förkroppsligade perfektion". 

Den förre engelske fotbollsspelaren Gary Lineker tog nödvändigtvis inte svenskt parti efter matchen, men var märkbart frustrerad över Tysklands sena avgörande.

"Fotboll är en enkel sport, 22 män jagar en boll i 82 minuter och sen får tyskarna en spelare utvisad, så istället jagar 21 män bollen i 13 minuter och i slutet vinner tyskarna på något jävla sätt ändå", skrev Lineker på Twitter.

Publicerad 2018-06-24 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå