Sverige kryssade mot Kina - Rubensson utbytt i tårar

Sverige (dam)

Segern i Algarve Cup-premiären mot Australien följdes upp med 0-0 mot Kina under fredagen.
Då är inte Sveriges förbundskapten Pia Sundhage helt nöjd.
- I början var jag grinig, säger hon till Fotbollskanalen.

Sveriges damlandslag befinner sig just nu i Portugal, där man spelar Algarve Cup inför sommarens EM i Holland. Under fredagen mötte man Kina - och spelade 0-0.

Blågult brände en hel del heta lägen. Bland annat fick inte anfallaren Lotta Schelin till det i avslutsmomenten. I den första halvleken täckte en försvarare bort ett Schelin-skott i bra läge och hon missade även att få pannan på bollen när hon helt ren serverades ett inlägg nära mål.

Dessvärre för Sverige drabbades man också av en skada. Elin Rubensson byttes in i paus med bara tio minuter senare fick bytas ut. Kopparbergs/Göteborg-spelaren linkade av, lindades hårt om sitt ena lår och satte sig sedan ner och grät vid avbytarbänken. Hur illa ställt det är med Rubensson är i dagsläget oklart, men landslagsläkaren Mats Börjesson säger till Aftonbladet att det kan röra sig om en bristning i låret.

På  måndag ställs Sverige mot Holland i den sista gruppspelsmatchen. Seger där och Sverige slutar etta i gruppen. Det är dock inte säkert att det räcker till en finalplats, då det är de två bästa lagen från gruppspelet (totalt tre grupper) som ställs mot varandra i finalen. Sverige står just nu på fyra poäng.

Se hela intervjun med förbundskapten Pia Sundhage efter matchen i spelaren ovan.

Sveriges startelva: Hilda Carlén - Jessica Samuelsson, Emma Berglund, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson - Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani - Lotta Schelin, Fridolina Rolfö, Olivia Schough.

Publicerad 2017-03-03 kl 21:45