Sverige kryssade mot Sydkorea - Blackstenius målskytt

Sverige (dam)

Efter en inledande seger kryssade Sverige i den andra matchen i Algarve Cup.
Stina Blackstenius blev svensk målskytt i 1-1-mötet med Sydkorea.

Sverige inledde Algarve Cup med att besegra Kanada med 3-1. Under fredagskvällen stod Sydkorea för motståndet, i en match som slutade 1-1.

I den 20:e minuten tog Sverige ledningen när unga Loreta Kullashi med en fin nickskarv friställde Stina Blackstenius som säkert avslutade fram till 1-0.

Sydkorea kom tillbaka in i matchen en knapp kvart senare genom Lee Mina.

I den andra halvleken satte Sverige in en press för att få till ett avgörande. Matchen skulle dock sluta 1-1, vilket innebär att båda lagen har fyra poäng och 4-2 i målskillnad efter två matcher.

Nu väntar Ryssland, med två förluster hittills, i gruppavslutningen av Algarve Cup. Där krävs troligtvis en seger för att vara med och slåss om en finalplats i turneringen.

Sveriges startelva: Hilda Carlén - Anna Oscarsson, Sandra Adolfsson, Linda Sembrant, Mia Carlsson - Kosovare Asllani, Loreta Kullashi, Hanna Folkesson - Olivia Schough, Stina Blackstenius, Amanda Edgren.

Publicerad 2018-03-02 kl 22:14