Sverige minuter från superskräll - USA kvitterade med minuter kvar

Sverige (dam)

Sverige var minuter från en superskräll mot USA.
Då klev stjärnan Megan Rapinoe fram och räddade deras enorma förlustfria svit.
- Vi står emot bra, så det är synd där på kvitteringen, säger Lina Hurtig till SVT.

Matchen inleddes avvaktande där båda lagen prioriterade defensiven. I den 21:a minuten fick Jennifer Falk sträcka ut rejält på Rose Lavelles tunga avslut.

Sverige hade flera gånger möjlighet till fina kontringslägen, men skärpan fanns inte där, och USA kunde avstyra försöken relativt enkelt.

Men det var ändå Sverige som skulle ta ledningen. På en hörna i den 37:e minuten nådde Lina Hurtig högst och nickade in 1-0.

Med bara sekunder kvar av första halvlek kom Fridolina Rolfö fri, men avsluet gick rakt på målvakten.

Fem minuter in  i andra halvlek fick Sverige ett jätteläge att utöka ledningen. Sofia jakobsson rundade målvakten, men kom ur läge. Istället försökte hon hitta medspelare snett-inåt-bakåt, men då kom försvarare i mellan.

Forsatt stod Sverige upp bra och en forcering från USA såg, med tio minuter kvar, aldrig ut att komma.

Men med fem minuter kvar fick USA straff efter att Sofia Jakobsson gått ihop med en USA-spelare. Megan Rapinoe tog den, och gjorde inget misstag. 1-1, vilket också blev slutresultatet. Det innebär att USA:s svit på 38 förlustfria matcher är intakt.

- Vi gör en okej match, det är tufft och vi får slita mycket. Men vi står emot bra, så det är synd där på kvitteringen. Men det visar på styrka, även om vi hade velat vinna den här matchen. säger Lina Hurtig till SVT efter matchen.

Straffsituatione blev omdiskuterad. Anledningen? Om händelsen verkligen skedde innanför straffområdet. Hurtig själv är tveksam.

- Jag ser inte så bra från där jag sitter, men de säger ju att den är utanför.

Sverige: Falk - Fischer, Sembrant, Eriksson - Andersson, Seger, Asllani, Glas - Rolfö, Hurtig, Jakobsson.

USA: Naeher - O´Hara, Sauerbrunn, Davidson, Dunn - Lavelle, Ertz, Horan, Williams, Lloyd, Press.

Publicerad 2021-04-10 kl 21:02