POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Sverige mot ”Svennis” i januari

Sverige drar västerut på vinterturnén i januari.
Till USA och Kalifornien.
Enligt vad fotbollskanalen.se erfar är målet ett möte med Mexiko och Sven-Göran Eriksson i en landskamp

Förbundskapten Lars Lagerbäck samlar som vanligt ett svenskt landslag med spelare från nordiska klubbar för en turné i januari.

På tisdag ska planerna kring vinterturnén presenteras i samband med att VM-kvaltruppen till mötet med Portugal presenteras.

- Det är en del bollar kvar, vi hoppas ha allt klart till presskonferensen på tisdag, sa landslagschefen Lars Richt till fotbollskanalen.se tidigare i veckan.

Enligt fotbollskanalen.se:s källor väntar en resa till Kalifornien för landslaget, där man var 2005 och även 2007, och det blir träningsläger och förhoppningsvis ett riktigt hett möte.

Förbundets mål är att få till en match mot Sven-Göran Erikssons Mexiko som varje år spelar ett antal landskamper i USA.

Så sent som torsdags spelade Mexiko mot Chile på Coliseum i Los Angeles och man har massvis med fans där . När Sverige under vinterturnén 2005 mötte Mexiko i San Diego så var det utsålt och bra tryck.

Mexikos VM-kval fortsätter i februari och man kommer att träningsspela inför det, men motståndet är inte klart, enligt fotbollskanalen.se:s källor.

Svenske Sven-Göran Eriksson tillträdde som förbundskapten i Mexiko i somras och har hjälp av TV4:s tidigare expert Hasse Backe och Tord Grip. Den trion känner sina svenska motsvarigheter Lars Lagerbäck och Roland Andersson väl och har stött på varandra en del. Sverige mötte England i både VM 2002 och VM 2006 när Grip och Eriksson ledde England, och Roland Andersson scoutade för England under EM 2004.

Utöver ett möte med Mexiko hoppas Sverige spela mot USA, som i fjol, eller mot Norge som troligen också åker på vinterturné till Kalifornien.

Svenska landslaget har under en lång tid åkt på vinterturnéer och efter en rad av år i Thailand och Hong Kong har man varit i USA flera gånger och även i Sydamerika och Centralamerika. I år försökte man få till spel mot Sydafrika nere i det blivande VM-landet men fick nobben.

Därför vände man blickarna mot USA igen sett till att träningsmöjligheterna är så bra – och kanske lockade ett möte med Svennis?

Publicerad 2008-09-28 kl 12:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå