Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sverige om pressen att ta sex poäng: ”Vi måste våga mer”

Foto: Scanpix

LUXEMBURG. En poäng mot Holland var okej.
Om Sverige ska nå VM i Ryssland är sex poäng ett måste i de kommande kvalmatcherna:
- Det är klart att vi ska ha press på oss i de här två matcherna, säger Emil Forsberg till Fotbollskanalen.

Janne Andersson inledde VM-kvalet och sin karriär som svensk förbundskapten med att leda Sverige till 1-1 hemma mot Holland. Ett klart godkänt resultat mot en motståndare som är en av favoriterna att nå VM i Ryssland 2018.

Om Sverige menar allvar med att nå VM så är det enbart segrar som gäller mot Luxemburg på fredag och Bulgarien hemma på måndag.

- Det är klart att vi ska ha press på oss i de här två matcherna, det är två matcher vi ska vinna om vi vill vara med och ska gå till VM. Det är fotboll, matcherna ska spelas också, det kommer alltid vara svåra matcher. Det är två matcher vi vill vinna och som jag tycker vi ska vinna om vi gör det bra, säger Emil Forsberg.

Lagkaptenen Andreas Granqvist är inne på samma linje:

- Absolut, det är en tuff grupp, Det ska vara tre poäng borta mot Luxemburg och även om jag inte vet hur Bulgarien står sig så är vinst som gäller. Det är mycket nytt och ny förbundskapten men vi har en grund efter vår match mot Holland. Nu krävs en annan typ av fotboll och måste dominera i offensiven och vi måste våga mer. Visar vi samma attityd som mot Holland ska vi klara det.

- Det är en kortare serie, inte råd att tappa så många poäng. Nu krävs det trepoängare och vi börjar med Luxemburg och gör vi vårt jobb så ordnar vi det.

Victor Nilsson Lindelöf ser fram emot matcherna:

- Klart att vi går in i varje match för att vinna, jag tycker inte det är ett problem att det är press. Jag blir bättre av att det är press, jag höjs av det.

Vad betyder det att ni bara har två dagar mellan matcherna på fredag och måndag?
- Klart att det är tätt mellan matcherna, men vi har bra folk som hjälper oss att återhämta oss mellan matcherna. Det bör inte vara några problem men det kan slita på kroppen. Det är tajt mellan matcherna och finns en skaderisk men många är vana vid det. De som spelat Europa League har spelat torsdag och sedan vilat fredag och lördag och spelat på söndag igen. Tror att man klarar av det.

Vad har ni slipat på under den här andra samlingen?
- Första samlingen var det en mix av försvar och anfall och nu har vi haft en träning försvar och en anfall. Har lärt känna fler och fått klarare bild av hur han (Janne Andersson) vill ha det.

Du är van från Benfica med matcher där ni ska vinna och motståndarna är nöjda med en poäng, vad är viktigt?
- Det gäller att hålla högt bolltempo, inte stressa upp sig, en match är 90 minuter. Det gäller att ha tålamod och inte stressa i väg och försöka komma i väg så snabbt som möjligt. Vi måste hålla i bollen, bossession och när man hittar en lucka så ökar man tempot. Det är det viktigaste.

Er spion säger att Luxemburg försöker spela fotboll, är det bra för er?
- Jag vet inte så mycket om Luxemburg, vet inte hur de spelar. Om de försöker spela så kanske vi kan pressa högt och vinna boll. Det får vi se när vi möter dem.

Emil Forsberg blir glad när han hör att fredagens motståndare försöker spela fotboll och inte bara försvarar:

- Det är roligt, fotboll är roligt och då ska man spela fotboll, det är kul att de vill och att de försöker, men om det är smart får andra bedöma. Att spela fotboll har jag alltid pustat för, förhoppningvis är det bra för oss, säger mittfältaren från RB Leipzig. 

- All credd till Luxemburg för att de vill spela och de kommer säkert att ha boll också men vi ska ha boll, vi ska föra spelet och komma till målchanser. Det är en match vi ska vinna, även om vi ska ödmjuka, men vi ska föra spelet och vinna matchen.

Andreas Granqvist säger att Janne Andersson har överfört vad han vill ha ut av laget:

- Jag vill inte jämföra med tidigare, men han har en klar spelidé och mycket taktik och teori så varje spelare vet.

Varför lyckas ni oftast mot mindre länder?
- Det är svensk mentalitet och karaktär Vi är alltid fokuserade och koncentrerade och det finns inga enkla matcher. Det gäller att gå ut hundra procent och inte slappna av och vi är ganska starka på det. Vi ger hundra procent där ute och i slutändan är det sådant som avgör matcherna. Bulgarien hade det tufft hemma, de är farliga på sina kontringar och viktigt att vi sätter vårt defensiva men vi måste styra mer i offensiven.

Publicerad 2016-10-06 kl 11:37
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER