POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Sverige satte nytt publikrekord - så många följde mötet med Tyskland på Friends Arena

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Sverige och Tyskland i spelaren.

SOLNA. Sverige tog emot Tyskland på Friends Arena.
Då slog damlandslaget nytt publikrekord med 25 882 åskådare.
- Vi tackar det svenska folket för att de kom hit, säger Hedvig Lindahl.

Svenska damlandslaget träningsspelade i dag mot Tyskland som en del av uppladdningen inför sommarens världsmästerskap i Frankrike. Svenska Fotbollförbundet gick tidigt ut med att målet var att slå publikrekordet för en svensk damlandskamp - 20 302 åskådare som sattes i VM-kvalmötet med Schweiz i maj 2002 - och redan i slutet av januari passerades den siffran i antal sålda biljetter.

Inför matchen var över 30 000 biljetter sålda, men trots det blev publiksiffran lägre än så. När publiksiffran presenterades i andra halvlek, så landade den på 25 882 åskådare. Det innebar en klar höjning från det tidigare rekordet som kom för nästan 17 år sedan.

- Det är jättebra att vi fick den här matchen. Vi har identifierat det genom åren att det är en framgångsfaktor att möta riktigt bra motstånd på väg mot VM och det var 17 år sedan senast vi slog ett publikrekord, säger målvakten Hedvig Lindahl efter matchen.

- Det var också väldigt bra med den här inramningen, då det inte är alla tjejer som har varit med på ett mästerskap med mycket folk på läktaren. Det var en väldigt bra träningsmatch som var väldigt lik en VM-match. Vi tackar det svenska folket för att de kom hit, fortsätter hon.

Tidigare i år sattes även ett nytt rekord för en klubblagsmatch på damsidan. Detta när Atlético Madrid tog emot Barcelona inför 60 739 åskådare på Stadio Metropolitano. När det gäller landslag på damsidan, så är rekordet 90 185 åskådare från mötet mellan USA och Kina i VM-finalen 1999 på Rose Bowl.

Publicerad 2019-04-06 kl 15:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå