Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige ska utnyttja norska orutinen: "Är skillnad"

Foto: SCANPIX

Ett målvaktsbråk i Norge kan bli Sveriges lycka i OS-kvalet i fotboll.
Veteranen Ingrid Hjelmseth är petad - till förmån för en ytterst orutinerad trio.

- Man tror sig kanske veta vad det innebär, men det är någonting helt annat när man väl står där, säger Lotta Schelin.

Från förbundshåll heter det att 35-åriga Hjelmseth inte är helt återställd från skada och själv har tackat nej till spel i OS-kvalet i Rotterdam. Men Hjelmseth själv, som har dubbla EM-silver och 100 landskamper på meritlistan, menar att hon är frisk och aldrig sagt att hon inte kan spela.

- Det är tråkigt att det framställs som om jag själv har tagit beslutet att jag inte ska vara med, för så är det inte. Det är de som har bestämt att jag inte ska vara med, säger Hjelmseth till norska TV2.

"Alltid skillnad"
I stället har Norges nye förbundskapten Roger Finjord valt att ta med LSK Kvinners snart 20-åriga målvakt Cecilie Fiskerstrand - som tidigare gjort sex landskamper - och den landslagsdebuterande duon Kristine Nøstmo, Trondheim, och Josefine Ervik, Vålerenga.

Sverige möter Norge i den första av tre matcher i OS-kvalturneringen.

- Det är klart att det alltid är skillnad när man har lite rutin, säger Lotta Schelin.

- Samtidigt som det säkert är mycket energi och uppenbarligen en duktig målvakt (Fiskerstrand). Jag får väl gå igenom lite och läsa av och se vad hon är för någon typ och hur man ska se till att slå bollarna förbi henne. Vi får se till att utnyttja det som är negativt för dem.

Sverige fulltaligt
Sveriges trupp blev på måndagen fulltalig när de sista spelarna som haft matcher med klubblagen under helgen anslöt. Sist in var Montpelliers Linda Sembrant och Sofia Jakobsson, som även missade måndagens träning i det nederländska solskenet.

Målvakten Hedvig Lindahl, som varit förkyld tidigare i veckan, och mittbacken Nilla Fischer, som spelade 90 minuter med Wolfsburg i helgen men också haft problem med en stukning, vilade från delar av träningen men ska vara redo för spel mot Norge på onsdag.

Sveriges matcher i OS-kvalet

2 mars: Norge-Sverige

5 mars: Sverige-Schweiz

9 mars: Holland-Sverige

Samtliga matcher spelas i Holland.

Publicerad 2016-02-29 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons