Sverige slaget trots bra match

Sverige

Sverige gjorde en bra match - men individuell briljans avgjorde till Frankrikes fördel. 3-2 blev slutresultatet efter två mål av Sidney Govou.
- Det nya spelsystemet funkade jättebra, säger Kim Källström i TV 8.

Det var matchen då Lars Lagerbäcks experimentlusta nådde nya höjder. Och det nya systemet, 3-5-2, firade inledningsvis stora triumfer. Sverige visade upp en kreativ offensiv och tog tidigt ledningen. Och det var 37-årige Henrik Larsson som bjöd på cirkuskonster.

Efter ett precist inlägg från Kim Källström från kanten kunde Henke konstsparka in bollen på volley.
- Vi hade roligt där ute, säger Kim Källström.

I den 19 minuten kvitterade Frankrike genom Lyons Karim Benzema. Lite snöpligt eftersom Sverige ägt det mesta av spelet.

I andra halvlek ställde Sverige upp med en mer defensivt betonad elva. Oscar Wendt fick styra vänsterkanten i stället för Chippen. Men spelet på plan var allt annat än defensivt. Därför kom det som en kalldusch när Sidney Govou gav Frankrike ledningen med ett kyligt avslut en kvart in i havleken.

När det var en kvart kvar av matchen var det dags igen. Efter en briljant klack av Henry kunde Sidney Govou forcera in bollen i mål bakom en maktlös Isaksson. På reprisbilderna kunde man se att bollen tog på Govous hand innan den gick in mål. I slutet av matchen tändes en strimma hopp för Sverige. Kim Källström kunde reducera till 2-3 på straff efter att själv ha blivit fälld.

Matchen bjöd på ett par till farligheter för Sverige men de lyckades inte få hål på fransmännen och matchen slutade 3-2 till Frankrike. Inte helt rättvist då Sverige, i allla fall stundtals, spelade mycket fin fotboll.
- Sverige skapade oerhört mycket, säger TV8:s expert Johan Mjällby.

Publicerad 2008-08-20 kl 23:10