POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Sverige straffas av Fifa igen efter ny utrustningsmiss

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med England i spelaren.

Sverige straffades med böter av Fifa efter åttondelsfinalen mot Schweiz på grund av att man brutit mot reglementet gällande kläderna - i det fallet strumporna.
Nu straffas man på nytt efter kvartsfinalen mot England.

För en vecka sedan kom beskedet att Fifa beslutat sig för att utfärda ett ekonomiskt straff mot SvFF med böter på 70 000 schweiziska franc, motsvarande knappt 618 000 kronor.

Det rörde sig om att vissa spelare haft strumpor som inte är en del av landslagets officiella mundering. Strumpor av otillåtna varumärken.

I Fifa:s uttalande om domen gick det att läsa att Sverige brutit mot organisationens media- och marknadsregelverk och att man tidigare har uppmärksammat Sverige på regelöverträdelsen.

Nu kommer beskedet att Sverige straffas på nytt för en strumpmiss i kvartsfinalen mot England. I det här fallet ska det dock bara röra sig om en spelare som haft fel utrustning.

"En bötessumma på 50 000 schweizerfranc och en varning till det svenska fotbollförbundet för att ha brutit mot media- och marknadsreglerna och Fifa:s regler för utrustning. Trots att man tidigare blivit ombedd att avsluta aktiviteten som ledde till regelbrottet och efter att ha fått ett straff 6 juni 2018, hade en spelare i det svenska laget (jämfört med flera spelare i det tidigare fallet) på sig ett icke auktoriserat kommersiellt märke under kvartsfinalmatchen mellan Sverige och England", skriver Fifa i ett uttalande.

Denna gång blir bötessumman 50 000 schweizerfranc, motsvaraned drygt 443 000 svenska kronor.

Även Kroatien straffas med samma summa för samma regelbrott i semifinalen mot England.

Publicerad 2018-07-13 kl 19:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå