Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige tänker inte backa hem: ”Vi måste våga, hoppas att det blir ett krig”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges presskonferens inför matchen i spelaren ovan.

MILANO. Fördel med 1-0.
Men räkna inte med ett defensivt Sverige på San Siro.
- Vi får inte fega, säger Janne Andersson.

Sverige vann den första playoff-matchen med 1-0 på Friends Arena och har därför fördel inför returen. Räkna med ett laddat Italien som kommer att ha ett enormt hemmastöd i form av ungefär 80 000 personer på San Siro.

Då tror Sverige att det viktigaste är att inte backa hem för att bara försvara ledningen utan att även tänka offensivt.

- Vi får inte fega. Vi måste våga och visa det modet vi har gjort i de flesta matcherna. Att vi går ut och tar för oss. Vi har många spelare som har spelat matcher av en sådan här dignitet tidigare och som ska kunna klara av det här bra. Det blir en väldigt speciell match, men inte gå ut med att vi bara måste bevaka något utan att vi vågar. Det är absolut en nyckel, säger Janne Andersson.

- Om det blir 90 minuters försvarsspel så är italienarna så bra och då får vi det jobbigt. Så vi måste våga ta initiativet men sedan hur vi gör det taktiskt och strukturellt det får vi se. Vi får ju även se hur Italien ställer upp.

Vad blir nyckeln för er?
- Nyckeln enligt mig blir när vi vinner boll. Det är bara att se hur det såg ut på Friends då vi vågade spela oss hur situationer. Så att vi inte hamnar i att sätta den där tidiga bollen upp på anfallare hela tiden för då blir det jobbigt. Det är mer det som är nyckeln. Våga när vi har bollen. Jag tjatar alltid om det. Det är så viktigt. Man får inte bli passiv och ängslig för då tappar man initiativet.

- Sedan är det viktigt med det där jäkla duellspelet varenda jäkla gång. Varje duell ska vara som att det är det sista vi gör. Vi gjorde det fantastiskt på Friends och hoppas att vi kan göra det igen på San Siro.

I 1-0-matchen på Friends Arena blev Jakob Johansson matchhjälte. Han menar, precis som Janne Andersson, att offensiven blir väldigt viktig.

- Det blir en jättetuff match. En ny match. Det är en sak att möta Italien hemma och en annan sak att spela på bortaplan. Det är andra förutsättningar. Men vi är alla väldigt laddade, säger han.

- Vi ska inte försöka åka dit och bara tänka på att vi har 1-0 att gå på utan vi ska se det som en ny match med det klassiska 0-0-tänket och att vi går in och kör från början och inte mentalt vika ner oss. Vi ska fortfarande se det som att vi har allt att vinna.

- Nyckeln är ju verkligen att våga och att visa mod. Vi pratade mycket om det inför den första matchen och det är minst lika viktigt nu. Vi kan inte bara åka dit och försöka försvara en 1-0-ledning utan vi måste våga ta anfallsspel också.

Sebastian Larsson var en av Sveriges bästa spelare i den första matchen och mittfältaren blir med sin rutin och fysik viktig på San Siro.

- Vi ska vara jobbiga att möta, vara kompakta och inte ge bort så mycket möjligheter. Det blir en viktig del. Vi måste ha perioder där vi vågar hålla i bollen. Vi vet att vi kan det. Sedan gäller det att göra det igen. Det räcker inte att göra det i en match, säger Larsson.

- Vi är otroligt nöjda med att leda med 1-0 i halvtid men nu ska vi till deras hemmaborg. Vi gjorde en härlig bedrift på Friends men den måste upprepas.

Hur kommer det att bli att kliva ut på San Siro med 80 000 som är mot er?
- Härligt. Häftigt. Man får hitta det positiva i det och försöka njuta

Ni måste våga och inte vara fega – vad innebär det?
- Mot Holland där vi kunde förlora med 0-6 så blev vi tillbakadragna och vi tänkte mer på att sköta defensiven än att hjälpa till framåt. Det var något vi gjorde bra mot Italien på Friends. Vi tog chansen och klev fram och visade att vi ville vara med och bidra.

- Jag hoppas att det blir ett krig, det är underbart och så det ska vara när det betyder något.

Publicerad 2017-11-13 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons