Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige till Oman och Qatar på vinterturné

Erik Hamrén tar ett nordiskt landslag på turné i januari.
Och då till Oman och Qatar.
- Det är vad jag hade valt, säger Philippe Huber, vd för Kentaro, till fotbollskanalen.se.

Svenska fotbollslandslaget har under en lång rad av år åkt på vinterturné och spelat några matcher med spelare från nordiska klubbar.
Nya förbundskaptenen Erik Hamrén ändrar inte på den traditionen.

Efter en rad av år i USA och Sydamerika talar det mesta för att det blir en resa till Mellanöstern under januari månad. Men inte till Saudiarabien eller Abu Dhabi som 2006 – då Roland Andersson skapade en politisk storm kring om kvinnor fick se på fotboll eller ej – utan nu lär det bli matcher i Oman och Qatar.

- Vi har många alternativ för landslaget att åka på och bland annat Oatar och Oman och det är vad jag hade valt sett till klimat och andra förutsättningar, säger Philippe Huber, delägare i Kentaro som tar fram förslag på landslagets resa.

- Vi har nyligen ordnat England-Brasilien i Qatar och precis som i Oman där Brasilien också spelade en match är det väldigt bra förutsättningar för att komma dit och träna och spela match.

Sverige har bland annat varit inbjudet till Kings Cup i Thailand och även från USA och Sydamerika har det funnits intresse att möta det svenska landslaget.
Men det mesta talar alltså för att det blir Mellanöstern.

- Det är naturligtvis förbundet som bestämmer vart man vill åka, men alternativet med Qatar och Oman är det bästa som jag ser det, säger Philippe Huber.

Erik Hamrén har kallat till presskonferens 14 december och då lär han presentera truppen till vinterturnén. Dessutom kan man nog räkna med att den nye förbundskaptenen presentera landslagsledningen.

Publicerad 2009-11-29 kl 10:16
Annons
Annons
Annons