Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige tror på lyft med Ekdal: "Otroligt viktig för oss"

Foto: Bildbyrån

Sverige vill förbättra spelet med boll.
Och hoppas att Albin Ekdal kan lyfta laget.
- En frisk Albin är otroligt viktig för oss, säger Andreas Granqvist.

Sverige avslutade VM-kvalet med en svag insats i 0-2-förlusten mot Holland. Janne Andersson menar att laget hade problem med att spela förbi Hollands förstapress, att det var det som gjorde att man hamnade i en rävsax. Då saknades Albin Ekdal som hade ryggproblem - men nu är mittfältaren tillbaka och kommer enligt Andreas Granqvist att vara en viktig pusselbit för att Sverige ska klara av att spela sig ur Italiens förstapress.

- En frisk Albin är otroligt viktig för oss. Vi får se hur hans rygg är men han känner själv att det går åt rätt håll. Båda matcherna mot Holland har vi haft problem med bollen. Första matchen i kvalet (1-1, även då saknades Ekdal) var en speciell match med Jannes första match och nu var det en speciell match igen när vi visste att vi kunde förlora med 0-6. Så Holland har inte varit något drömmotstånd i kvalet. Nu måste vi komma upp i nivån som vi visade mot Frankrike, säger Granqvist.

Lyckades ni bättre då, mot Frankrike, med just den här biten att spela er ut förstapressen?
- Ja absolut. Det kommer bli nyckeln nu, att vi vågar ha boll och att vi har rörelse och att när vi väl vinner bollen att vi då inte är rädda och bara slår iväg den. Vi måste ha ett spel, vilja ha boll och röra oss. Vi måste våga.

- Nu tror jag kanske inte att Italien kommer att gå tokoffensivt, framför allt inte här i Stockholm. Vi måste försöka hålla nollan på hemmaplan och helst försöka få dit någon. Jag förväntar mig att Italien kommer att ligga ganska kompakt. Då gäller det att vi vågar spela.

Hur ser du på Italien?
- Italien är skickliga och har varit i mästerskap så många gånger. Man vet vad som krävs och har en trygg organisation. Det gäller att vi är vaksamma och har en bra defensiv och vågar ha ett eget spel som vi framför allt hade mot Frankrike, säger Granqvist.

- Vi vet vad vi har visat i kvalet och om vi kommer upp i nivån som vi framför allt hade i båda matcherna mot Frankrike så kan vi få ett bra resultat.

Vad i försvarsspelet måste ni rätta till som inte fungerade mot Holland och Bulgarien?
- Vi hade en dålig match mot Bulgarien och mot Holland var det en speciell match där Holland först fick en straff och sedan gjorde Robben ett fantastiskt mål. Jag tycker att försvarsspelet har sett väldigt bra ut förutom mot Bulgarien där vi inte kom upp i nivå. Vad det berodde på kan vi spekulera i men det var många som kom från en försäsong och inte var i matchform. Tycker att vi har gjort det bra i kvalet och bara släppt in nio mål. Det har varit stabilt och det gäller att vi hittar tillbaka till det som vi har visat i de andra matcherna.

Publicerad 2017-11-07 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons