Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
38v

Sverige vann inofficiell landskamp: "Bra genomkörare"

Foto: Bildbyrån

Damlandslaget är i Sydafrika på januariturné.
I dag spelade man en inoficiell landskamp mot Sydafrika - och tog en storseger.
- Det blev en bra genomkörare för laget, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se

Svenska landslaget är just iväg på träningsläger i Kapstaden i Sydafrika, där man bland annat ska möta just Sydafrika i en landskamp på söndag.

Men redan i dag spelade Blågult mot Sydafrika, men i en så kallad "inofficiell landskamp" där man spelade tre gånger 30 minuter. Sverige vann till slut med 4-1.

- Vi fick testa en del både offensivt och defensivt i vårt spel vilket är bra. Sydafrika är ett ganska individuellt skickligt lag med många snabba, kvicka och tekniska spelare vilket gjorde att vi fick jobba hårt, säger föbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se, och fortsätter:

- Sen gjorde vi fyra spelmål av spelare i de offensiva positionerna vilket också är bra. Det fanns delar i spelet jag var nöjd med och nu får vi fortsätta slipa på delar så är vi ännu mer förberedda på söndag.

Loreta Kullashi, Mimmi Larsson, Lina Hurtig och Stina Blackstenius gjorde Sveriges mål. Av de svenska spelarna var Julia Roddar, Emma Holmgren och Mia Carlsson de enda som inte spelade.

- Jag hoppas att alla spelare kan vara tillgängliga på söndag. Emma, Julia och Mia höll igång vid sidan av planen och 20 av 23 spelare matchades på ett bra sätt på planen, säger Gerhardsson.

Sveriges möte med Sydafrika på söndag startar klockan 13 och kan ses i TV12 och på C More.

Publicerad 2018-01-18 kl 13:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons