Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sverige vann turneringen för klubblösa

Inför 20-30 scouter vann Sverige turneringen för klubblösa under torsdagen.
- Vi stängde igen helt och hållet, säger målvakten Magnus Berglöf till Fotbollskanalen.

Under torsdagen avgjordes det internationella spelarfacket Fifpro:s turnering för klubblösa i norra Europa. Det svenska laget vann hela turneringen.

Efter seger på straffar mot Irland (5-3 sammanlagt) mötte man Finland, som slog ut Norge, i finalen. Och även där drog alltså Sverige det längsta strået.

- Finland spelade bättre än vad vi gjorde passningsmässigt, men vi hade de farligaste chanserna. Och med någon minut kvar av matchen slog vi ett inlägg som de råka peta till och så blev det självmål, säger målvakten Magnus Berglöf till Fotbollskanalen.

Turneringen för klubblösa spelas varje år och är till för att spelare utan kontrakt ska kunna visa upp sig för klubbar, scouter och agenter.

- Det var väl ett 20-30-tal scouter på läktarna. Nu får vi se om de tar kontakt med en. Jag hade inte så mycket att göra och fick väl inte riktigt visa upp mig så som jag hade velat. Men vi stängde ju ändå igen helt och hållet, säger Berglöf, som förra året spelade för Gais.

Hur går det för dig med att hitta en ny klubb?
- Jag har varit i kontakt med några klubbar. Det är inte mer än så i nuläget.

En fortsättning i Gais är dock inte helt utesluten än för Berglöf.

Förre Mjällby-spelaren Armin Aganovic, som var lagkapten för Sverige, blev utsedd till turneringens MVP (most valuable player).

Vincent Petersson, tidigare i Syrianska, utsågs till matchens spelare i finalen. Han gjorde också två mål i träningsmatchen inför turneringen. Den matchen förlorade Sverige med 3-2 mot Finland.


FAKTA

Så startade Sverige

Sveriges startelva i semifinalen: Marcus Sahlman, Armin Aganovic, Senai Berhane, Lasse Salmenranta, Hanif Ahmed, Rabi Hamdan, Vincent Petersson, Sebastian Stenqvist, Kaarlo Rantanen, Kasperi Liikonen, Ibrahim Alushaj.

Sveriges startelva i finalen: Magnus Berglöf, Armin Aganovic, Senai Berhane, Mathias Dahlberg, Hanif Ahmed, Rabi Hamdan, Vincent Petersson, Sebastian Stenqvist, Lasse Salmenranta, Niklas Wenderyd, Ibrahim Alushaj.

Publicerad 2016-01-15 kl 10:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER