Sverige var på väg mot kvartsfinal i U17-EM - sänktes av landslagsprofilens brorson

Sverige

Sverige tog ledningen i dagens möte med Norge i U17-EM och var på väg mot ett avancemang.
Men två mål av Thomas Rekdal gjorde att Norge kunde vända och vinna.

Sverige fick en bra start på U17-EM i fredags med en 2-0-seger mot Slovenien, och i dag väntade gruppspelsmatch nummer två mot grannlandet Norge.

Blågult fick en bra start även i dagens match, då Fredrik Hammar, som även nätade i Slovenien-mötet, satte 1-0 redan i den fjärde minuten. Hade ledningen stått sig matchen ut hade Sveriges avancemang till kvartsfinal varit klart.

Men strax innan paus kvitterade Thomas Rekdal, brorson till Kjetil Rekdal, norsk landslagslegendar, till 1-1.

Samme Rekdal klev sedan fram i den andra halvleken och satte 2-1 för Norge, ett resultat som stod sig matchen ut.

På torsdag väntar avgörande match mot Portugal mot Sverige. Portugal inledde turneringen med att spela 0-0 mot Norge och möter senare i eftermiddag Slovenien.

Sveriges startelva: Simon Andersson - Rasmus Wikström, Hampus Svensson, Helmer Andersson, Samuel Ohlsson - Benjamin Nygren, Manasse Kusu, 8Kevin Ackermann, Fredrik Hammar - Julian Larsson, Alex Timossi Andersson.

Publicerad 2018-05-07 kl 15:30