Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige vill psyka Italien: "Kanske ska trashtalka Verratti"

Foto: Bildbyrån

Trashtalk och provokationer.
Där är det svenska receptet som ska knäcka Italien.
- Italien är svajiga i humöret så vi hoppas kunna utnyttja det så att deras spelare blir tjuriga, säger Emil Krafth.

Med Mikael Lustig avstängd talar mycket för att Emil Krafth får starta som högerback i fredagens match mot Italien. Och är det någon i den svenska truppen som har stenkoll på de italienska spelarna så är det just Krafth som till vardags spelar i Bologna - och han vet vad som krävs för att få motståndarna ur balans.

- Jag tror att det blir en jämn match. Deras styrka är att man spelar väldigt bra som lag och är organiserade, taktiska och så. Sedan är Italien svajiga i humöret så vi hoppas kunna utnyttja det så att deras spelare blir tjuriga. Då kanske man inte gör jobbet tillräckligt och då kommer det att öppnas upp ytor, säger Krafth.

På vilket sätt utnyttjar man att Italien är tjuriga?
- Om vi ligger tajt och inte bjuder på några ytor så tror jag att deras spelare kommer att tappa humöret och då kanske man inte tar jobbet lika bra och då tror jag absolut att det kommer att öppnas upp ytor för oss när vi vinner boll. Jag tror att det blir väldigt viktigt för oss att vi håller i bollen och försöker vila när vi får den. 

Har du märkt det i Serie A att det är så det fungerar?
- Ja så är det ju. När man kanske möter lag som är bättre än vad vi är så är det mycket snack om vi ska ligga tajt på deras spelare och inte bjuda på för mycket tid för då blir spelarna tjuriga. Det har man märkt. Då går det inte lika lätt och då gör inte spelarna jobbet lika bra.

Är det någon speciell spelare som man ska ligga på extra och provocera?
- Insigne är lite så och jag tror att Verratti också har ett humör, det har man sett. Så det är mest Insigne och Verratti. 

Kanske passar bra att Verratti står på en varning då?
- Det visste jag faktiskt inte. Men man kanske får trashtalka honom då.

En annan i den svenska truppen som till vardags spelar i Italien är Marcus Rohdén. Han håller med Emil Krafth om att de italienska spelarna kan tappa humöret.

- Så är det väl absolut. Får inte Insigne ut det han vill i början och kan bli lite frustrerad så tror jag absolut att det påverkar hans spel. Men när Insigne är på sin topp så är han en av världens bästa spelare. Han är otroligt skicklig så jag tror att det är en  av spelarna som vi måste se upp med, säger Rohdén.

Är det typiskt italienskt att man kan bli extra tjurig?
- Ja det får man väl säga att det är. Italienarna har ett temperament som inte riktigt finns i svensk fotboll. Så det kan man säga.

- Visst vet vi om att när vi möter de stora lagen som Roma och Juventus så får man ta till lite knep och det får ta lite tid om vi får ett inkast eller en hörna. Så absolut att man utnyttjar det.

Hur ser du på att Verratti står på en varning?
- Han är en aggressiv spelare och har temperament som kan vara till hans nackdel ibland samtidigt som det säkert ibland också kan vara till hans fördel. Men det är klart att man kan utnyttja det på vissa sätt.

Publicerad 2017-11-08 kl 16:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons