POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Sverige vill skicka ut världsmästaren: "Tyskland vet inte vad som väntar"

SOTJI. Sverige slog ut Italien och Holland. Nu tror man på en ny skräll och vill skicka hem världsmästarna.
- Det skulle vara en sensation och årets fiasko i Tyskland, säger Albin Ekdal.

Janne Anderssons landslag har gjort flera resultat som har överraskat många. I kvalet slog man ut Holland och besegrade Frankrike, och i play off fick Italien se sig besegrade. Nu har Sverige chans att göra ännu en skräll - laget kan nämligen skicka hem Tyskland.

- Det vore något alldeles extra och speciellt när man spelar i Tyskland själv, och i princip så hade ju Tyskland nio poäng innan VM började, det var så som snacket gick. Så det vore fantastiskt att göra något sådant men det krävs något extra, säger Ludwig Augustinsson.

- Det är klart att vi har pratat om det i laget, vi ser ju en stor chans att kunna göra något och vi har visat att vi kan det mot andra stora nationer. Vi har visat i match efter match att vi är jobbiga att möta och det ska Tyskland också få se. All press är på Tyskland. Det är en otroligt viktig match för dem och det är nästan vinna eller försvinna. Vi går in med en skön känsla.

Vad skulle hända om ni skickar hem Tyskland?
- Det hade varit trevligt och såklart hade man varit rätt kaxig när man kommit hem. Men vi tar det då för vi måste spela matchen och så får vi se hur kaxig man är efteråt. 

Emil Forsberg spelar, precis som Ludwig Augustinsson, i Tyskland till vardags och han är också väldigt sugen på att skicka hem världsmästarna.

- Vi ska göra allt vi kan. Vi ska göra en så bra insats vi kan och tro på oss. Ju längre matchen går desto mer desperata kommer tyskarna att bli om man inte gjort något mål. Det ska vi försöka utnyttja, säger Forsberg.

Robin Olsen är positiv och tror på en ny svensk skräll:

- Vi har chockat lag och folk innan. Hoppas att vi kan göra det igen. Så jag har en känsla om att vi kan göra succé i VM, säger Olsen.

Albin Ekdal:

- Vi har slagit stora nationer förr. Sätter vi defensiven så kommer vi att få några chanser framåt och då kan tyskarna bli väldigt skärrade. Vi är här för att ge Tyskland en tuff match, säger han.

Tyskland är självsäkra - hur ser du på det?
- Fullt normalt, det är så som tyskar är. Men tyskarna vet inte vad som väntar. Vi har slagit ut stora nationer förut så varför inte Tyskland också? Jag har stor tro på vårt lag.

Hur skulle det vara att skicka hem världsmästarna?
- Den tanken har ju såklart slagit mig. Det är ju en häftig känsla att ha innan. Det skulle vara en sensation. Det skulle vara årets fiasko i Tyskland. Vi skulle väl förhoppningsvis bli hyllade till skyarna av er. Det skulle vara häftigt.

Publicerad 2018-06-23 kl 15:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå