Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sveriges coach drabbades av tung nervositet: "Var spyfärdig och fick vara på rummet"

Foto: Bildbyrån

MILANO. Peter Wettergren drabbades av tung nervositet inför matchen på San Siro – och klarade inte av att vara i närheten av spelarna.
- Jag var spyfärdig och fick hålla mig på rummet, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige hade en 1-0-ledning inför måndagens match på San Siro. Den viktiga matchen blev för mycket för den assisterande förbundskapten Peter Wettergren som drabbades av tung nervositet.

- Jag var nervös innan matchen och mådde dåligt under hela dagen, men så fort vi kom ut på uppvärmningen så började det släppa. Jag var spyfärdig under dagen och mådde jättedåligt, säger han.

Visade du din nervositet för Janne Andersson?
- Jag sa till honom att jag mådde dåligt. Jag sa att jag inte ville vara med spelarna för då kanske jag skulle göra spelarna oroliga, så jag höll mig på rummet.

- Man är så nära och man är inte mer än en människa. När man är så nära ett stort mästerskap så kände jag att stupa på mållinjen... nä.

Brukar du vara så nervös?
- Nej, men som spelare var jag lite så att jag var lite nervös inför matcher, men i dag var det extremt. Så här har jag aldrig känt förut.

På vilket sätt mådde du dåligt, ren nervositet eller ångest?
- Det blir så mycket känslor. Jag brottas med mina känslor ibland och det har varit jobbigt. Det har varit riktigt jobbigt. Jag mådde riktigt dåligt.

Hur mår du nu efter matchen och ni är klara för VM?
- Man är så glad för den här generationen med Ola, Mackan, Sebban och Granen och alla. Det är fyra år till nästa VM och det är väl inte troligt att dom är med då. De här spelarna har varit med i U21-svängen och gjort jäkligt mycket för svensk fotboll så jag är så jäkla glad för deras skull att dom får vara med på det här

- Sedan jag själv också. Jag har ett kontrakt på fyra år och det är över ett VM och EM och någonstans när jag och Janne gick in i det här så var väl EM det stora målet, men man vill ju ändå vinna i allt man ställer upp i. VM var ju en bonus men när vi gick in i det kände vi att vi ska fan ta chansen när vi får den och där är vi nu. Det här är det största i min karriär.

Publicerad 2017-11-14 kl 10:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons