POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

Sveriges EM-grupp lottad - så får du biljetter till Blågults matcher

Foto: Bildbyrån

Sveriges EM-grupp lottades under gårdagen.
För de svenska supportrarna kommer biljetterna att släppas för ansökan den 4 december.
- Det blir mellan 5 000 och 10 000 supporterklubbsbiljetter till Sveriges matcher, säger Christoffer Lund, Supporterklubben-ansvarig, till TT.

Sverige slog Rumänien i den näst sista omgången av EM-kvalet med 2-0 efter mål av Marcus Berg och Robin Quaison, vilket gjorde att Blågult är klart för EM-slutspelet nästa sommar. Under lördagen lottades turneringen, där det stod klart att Sverige kommer att ställas mot Spanien, Polen samt en play off-vinnare i Bilbao och Dublin.

Om en knapp vecka är det möjligt för de svenska fansen att försöka säkra sina biljetter till Sveriges matcher. Uefa har redan i flera omgångar släppt biljetter till turneringen, men då har personerna som har köpt biljetterna inte vetat vilka lag som kommer att spela matcherna. Den 4 december öppnar möjligheten för svenska supportrar att ansöka om biljetter till Sveriges sektioner på de matcher som Sverige spelar.

- Uefa har haft en försäljningssväng där man köper utan att veta (vilka lag som spelar matchen). Sen beror allting på vilka grupper man hamnar i och hur många de andra länderna köper, så det finns även en allmän försäljning från Uefa fortfarande. Men just den svenska sektionen är det som släpps den 4 december efter lottningen, sa Lena Danielsen, biljettansvarig på SvFF, till Fotbollskanalen efter att EM-platsen var säkrad.

Efter att grupperna lottades klart vet SvFF nu hur många biljetter som de svenska supportrarna kommer att tilldelas under gruppspelets två spelorter Bilbao och Dublin.

Enligt Christoffer Lund, Supporterklubben-ansvarig, är den svenska biljettilldelningen ”väldigt väl tilltagen”.

- Bättre än vad det har varit de senaste mästerskapen, det blir mellan 5 000 och 10 000 supporterklubbsbiljetter till Sveriges matcher, säger han till TT.

För att kunna få biljetter till Sveriges sektioner krävs ett guldmedlemskap i supporterklubben. Hälften av Sveriges tilldelade biljetter kommer gå till de som samlat ihop högst lojalitetspoäng, medan den andra hälften kommer att lottas ut till övriga medlemmar som ansökt.

- Vi har haft det systemet länge och en stor del är för att supportrarna själva vill ha ett system där de samlar poäng och får fördelar för de lojala supporterar. Sen är det en säkerhetsfråga, att vi har koll på alla supportrar vi säljer biljetter till. Det vill vi gärna ha och det vill Uefa att vi ska ha också, sa Danielsen i november.

Blågult börjar med att spela mot Spanien i Bilbao den 15 juni med start 21.00.  Därefter ställs landslaget mot ett playoff-lag den 19 juni i Dublin, avspark 15.00. I den avslutande gruppspelsomgången möter Sverige Polen den 24 juni, 18.00.

Publicerad 2019-12-01 kl 11:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå