Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
28v

Sveriges huvudbry inför Sydkorea: ”Svårt med de koreanska namnen"

Foto: Bildbyrån

BÅSTAD. Lasse Jacobsson scoutar Sydkorea.
Det var till en början inte helt enkelt.
- Det var oerhört svårt, framför allt med namnen som det var halvrörlgt med, säger han.

Den 18 juni spelar Sverige sin första match i VM I Ryssland och Sydkorea står för motståndet. Den i landslaget som vet mest om motståndaren är Lasse Jacobsson som fått uppdraget att scouta Sydkorea. Han säger sig ha ganska bra koll, men att det var desto svårare i början.

- Då var det oerhört svårt, framför allt med namnen som det var halvrörigt med. Jag vill ju säga Heung-Min Son, men i Sydkorea säger man ju Son Heung-Min. Man vänder på namnet. Efternamnet är först där och så är det ju inte för oss. För mig låter det helt galet med efternamnet först, jag vill ju inte prata baklänges utan för mig är et bättre att säga det i rätt ordning.

Vilka problem ställde det till?
- Inga på det sättet, men det var ju svårt när man började att scouta deras lag. Jag visste ju Tottenhams Heung-Min Son och Ki (Sung-yueng, Swansea).

Hur stor betydelse har Tottenhams Son?
Han har oerhört stor betydelse. Både han och Ki är nycklarna i deras anfallsspel. Ki (Sung-yueng). startar alltid upp anfallen och är den som sätter tempot i matchen och Son är en oerhört skicklig spelare, svårt att ta bollen ifrån honom, bra på att täcka bollen.

Hur bra koll har du nu?
- Jag var nästan säker på vilken startelva vi skulle få möta, men i och med att Kwon Chang-Hoon blev skadad i sista omgången av franska ligan, och sedan två mittbackar också. Så det blir till att lista ut hur laget tänker i det här läget. Men Sydkorea spelade likadant mot Honduras i går som när jag såg matchen mot Polen. Så Sydkorea kommer nog spela på samma sätt.

- Vi ska ju möta Peru i träningsmatch och det är ett lag som spelar ganska likt Sydkorea. Så det blir ett bra test för oss.

Publicerad 2018-05-29 kl 15:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons