Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Sveriges imponerande facit på Ullevi: "En fördel att matchen är där"

GÖTEBORG. Sedan 2002 har Sverige spelat 19 tävlingsmatcher på Gamla Ullevi - och bara förlorat en.
Nu tror spelarna att hemmaplan kan bli en avgörande faktor mot Island.
- Vi ska gå ut och visa att det är i vår hemmaborg nu och där vill vi äga matchen, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen.

Sverige ska möta Island i en match som kan komma att avgöra hela EM-kvalgruppen. Peter Gerhardssons och hans spelare är nöjda över att mötet sker på Gamla Ullevi.

Där har Sverige nämligen ett starkt facit och har sedan 2002 bara förlorat en av sina 19 tävlingsmatcher (0-1 mot Tyskland i EM 2013).

- Vi ska gå ut och visa att de är i vår hemmaborg nu och där vill vi äga matchen och också äga det fysiska spelet, säger Magdalena Eriksson och fortsätter:

- Jag älskar att spela på Gamla Ullevi. Man känner sig trygg, taggad och redo. Det är absolut en fördel att vi har hemmaplan.

I 16 av matcherna har Sverige vunnit och i två kvalmatcher har man spelat oavgjort. Sveriges målskillnad i de 19 tävlingsmatcherna på Gamla Ullevi är 78-5.

ANNONS

- Det är ju vår hemmaarena. Det är en arena som vi känner väl till och en plan som vi har spelat på många gånger, och vi vet vad vi kan göra på den här arenan. Det är klart att det är en fördel för oss, säger Caroline Seger.

Magdalena Eriksson:

- Det är sådana här matcher som vi tidigare haft en förmåga att verkligen lyckas spetsa och vara bäst när det gäller. Det är kul att veta att vi har det inom laget, att vi är bra på att steppa upp när det verkligen gäller. Jag tror att vi alla njuter av den här situationen som vi har satt oss i, vilket är en väldigt bra situation, säger Eriksson.

- Vi är otroligt taggade på att visa vad vi kan. Det är en press som vi njuter av och vi vill ha. Det har alltid funnits en press, för vi är en toppnation i världen. Vi har tidigare haft en förmåga att prestera på topp när det verkligen gäller.

ANNONS
Publicerad 2020-10-27 kl 13:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto