Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sveriges mest orutinerade startelva någonsin - har bara 236 landskamper tillsammans

Foto: Scanpix

PARIS. VM-kval-match mot EM-finalisten.
Då ställer Sverige upp med den mest orutinerade startelvan i modern tid.
- Jag kan inte göra så mycket åt det, säger Janne Andersson.

Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson och Kim Källström har slutat. Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Martin Olsson och Marcus Berg är skadade. Sedan EM har Sverige tappat 410 landskamper vilket gör att man i fredagens VM-kval mot Frankrike ser ut att ställa upp med den mest orutinerade startelvan i en tävlingsmatch någonsin, eller åtminstone i modern tid. 

- Jag kan inte göra så mycket åt det. Jag har de som är här och vi tänker göra det så bra vi någonsin kan, säger Janne Andersson.

När Sverige spelade mot Irland i den första EM-matchen i somras hade spelarna i startelvan tillsammans 646 landskamper, 59 i snitt. Nu, fem månader senare, har laget 236 landskamper tillsammans.

De mest rutinerade är Andreas Granqvist (58) och Ola Toivonen (47) men sedan är det bara Albin Ekdal, Jimmy Durmaz och Emil Forsberg som har gjort fler än 20 landskamper.

De mest orutinerade spelarna är Jakob Johansson som har gjort tre landskamper när Sverige har varit på januariturné men som aldrig gjort en tävlingslandskamp och Emil Krafth och Ludwig Augustinsson har båda fem landskamper.

I backlinjen ställer Sverige upp med Victor Nilsson Lindelöf, Emil Krafth och Ludwig Augustinsson som alla kan spela i U21-landslaget.

Krafth, Augustinsson och Johansson har tillsammans två tävlingslandskamper från start.

- Visst, det är unga spelare men det är ändå spelare som har spelat på bra nivå länge och har gjort det bra. Man behöver inte vara 35 år för att ha rutin, även om du är en ung spelare så kan du göra det bra. Även om det är ett ungt lag kan du ha rutin på ett annat sätt, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Märkte du när du kom över någon gräns i Benfica, kanske efter ett visst antal matcher i ligan eller Champions League?
- Det har varit väldigt viktigt för mig och jag känner att jag vet hur jag ska hantera vissa situationer som jag kanske inte hade gjort i början. Jag gör det kanske lite annorlunda nu och jag kanske läser av situationerna på ett annorlunda sätt och kanske faller ner två sekunder tidigare än vad jag hade gjort tidigare. Så det är väl sådana där saker som jag känner att jag hade fått mer rutin i, eller fått mer lärdom och utvecklat det spelet.

FAKTA: Antalet landskamper i Sveriges startelva

Robin Olsen (7)

Emil Krafth (5)
Victor Nilsson Lindelöf (9)
Andreas Granqvist (58)
Ludwig Augustinsson (5)

Jimmy Durmaz (37)
Jakob Johansson (3)
Albin Ekdal (27)
Emil Forsberg (23)

John Guidetti (15)
Ola Toivonen (47)

Totalt: 236 landskamper

Publicerad 2016-11-11 kl 09:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER