Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF: "Alla är fria att uttrycka vad de vill"

Sverige

Det har varit stor uppståndelse kring Zlatan Ibrahimovics uttalanden om damfotboll. Men först nu kommenterar SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson den svenske stjärnans uttalanden.

-Alla är fria att uttrycka vad de vill, säger han till SvFF:s hemsida.

Foto: Scanpix

Karl-Erik Nilsson

Ingen har nog undgått att läsa Zlatan Ibrahimovics uttalanden om damfotboll. Uttalanden som skapat debatt i hela Sverige. Många inom svensk fotboll har uttryck sina åsikter, men först nu kommenterar Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson situationen.

- Svensk fotboll har en tydlig värdegrund och en del av den är att vi vill varandras framgång. Men jag kommenterar eller recenserar aldrig vad enskilda spelare säger eller tycker i media. Alla är fria att uttrycka vad de vill säger han till förbundets hemsida.

Enligt honom ska man inte jämföra dam- och herrfotboll eftersom det är två olika saker som utvecklas utifrån olika förutsättningar.

ANNONS

- Precis som alla andra verksamheter inom SvFF som exempelvis barn- och ungdomsfotbollen, futsal och beach soccer. Bredd och elit hänger ihop, precis som alla olika verksamhetsdelar. Tillsammans blir det svensk fotboll.

Han vill dock inte kommentera huruvida SvFF ställer sig bakom Zlatan Ibrahimovic i frågan.

- Jag och övriga medlemmar i Svenska Fotbollförbundets styrelse berättar gärna om våra egna åsikter i olika frågor. Men som ordförande kommenterar eller recenserar jag inte enskilda spelares uppfattningar i media.

Samtidigt medger han att Zlatan Ibrahimovic har ett enormt inflytande på unga.

- Men han får fortfarande uttrycka sina åsikter utan att vi recenserar honom i media. Och glöm inte bort att han i intervjun uttalar sin största respekt för damfotbollen, för damlandslaget och vad de har åstadkommit.

ANNONS

Han vill heller inte kommentera Pia Sundhages uttalanden kring Zlatan Ibrahimovic.

- Jag säger det igen, jag kommenterar inte vad enskilda tycker och säger. SvFF:s värdegrund är gemensam för såväl herrar som damer, den gäller för svensk fotboll i stort. Men en gemensam värdegrund och respekt för varandras engagemang betyder inte att alla alltid kommer att tycka lika i alla frågor.

Publicerad 2013-12-26 kl 23:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto