POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
6v

SvFF ändrar riktlinjer till klubbar längre ner i divisionerna - får ta in max 50 personer

Foto: Bildbyrån.

SvFF har uppdaterat sina riktlinjer kring publik på matcher.
Detta främst för att klubbar längre ner i divisionerna ska kunna ha upp till 50 åskådare på plats.

I förra veckan hade Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreterare Håkan Sjöstrand ett möte med kulturminister Amanda Lind (MP). På dagordningen stod diskussionen kring att eventuellt kunna återgå till att matcher spelas inför publik. SvFF lade fram sina argument och beskedet var att man ska få beslut att förhålla sig till ”inom några veckor”.  

- Och vi tryckte så klart på att få det så snart som möjligt, eftersom våra idrotter är i full gång. För varje matchomgång som går så har vi en minuspost att hantera, sa Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen efter mötet. 

I väntan på besked från regeringen så har SvFF valt att uppdatera sina egna riktlinjer till distrikt och klubbar ute i landet. Tidigare har uppmaningen varit att spela matcher helt utan publik (lagen säger i dag att det är förbjudet att anordna offentliga tillställningar med fler än 50 personer närvarande) - men nu ändras det, främst för att klubbar lägre ner i divisionerna ska kunna ta in upp till 50 åskådare på sina matcher. 

För att kunna ta in maximalt 50 åskådare så skriver SvFF att matchen ska genomföras ”på en inhägnad idrottsplats eller annat kontrollerat arenautrymme”, samt att man kan säkerställa att ett antal föreskrifter efterlevs.

Bland annat måste trängsel undvikas, åskådare som inte tillhör samma familj/sällskap ska sitta/stå med minst 1,5 meters mellanrum, åskådarna har tillgång till handsprit och överlag ska en god hygien hållas på idrottsplatsen.

Vidare skriver SvFF att man avvaktar regeringens besked vad gäller frågan kring publik i exempelvis allsvenskan och damallsvenskan.

”Observera att de justerade riktlinjerna inte innebär någon skyldighet för arrangerande förening att tillåta publik, utan varje förening måste själv avgöra om man vill och, på ett ansvarsfullt sätt, kan bjuda in publik. För elitfotbollen gäller att gemensamma beslut tas inom respektive ligaorganisation, där man avvaktar regeringens besked i fråga om ändrade publikrestriktioner.”

Publicerad 2020-08-10 kl 10:40
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto