Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

SvFF-basen om klubbarnas missnöje med Sundhage: "Ska gå till botten med det"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Samtliga Damallsvenskans klubbar ville ha bort Pia Sundhage. Konflikten måste nu redas ut, menar SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.
- Det är fullständigt nödvändigt och det kommer att ske i höst, säger Nilsson till Sportbladet.

Pia Sundhage fick fortsatt förtroende från Svenska Fotbollförbundet och förbundskaptenens kontrakt förlängdes nyligen över EM 2017. Men bland de damallsvenska klubbarna är missnöjet med Sundhage stort. På en ordförandekonferens som EFD (Elitfotboll Dam) kallade till i förrförra veckan röstade samtliga klubbar i damallsvenskan om de tyckte att Pia Sundhage skulle fortsätta över EM 2017 eller inte. Samtliga klubbar röstade emot.

Redan inför VM 2015 bubblade en konflikt mellan Sundhage och klubbarna i damallsvenskan som då menade att förbundskaptenen inte visade tillräcklig respekt.

Under tisdagen frågade Fotbollskanalen Sundhage om klubbarnas missnöje. Och förbundskaptenen var besvärad över situationen.

- Jag tycker att det är synd. Det är inte bra för svensk damfotboll. Och jag är oerhört besviken måste jag erkänna över att man funderar över mitt vara eller icke vara, sa Sundhage.

Förbundskaptenen menar att det aldrig är någon som fört fram kritiken till henne personligen.
SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson menar nu att situationen är ohållbar, och att något måste göras.

- Vi ska självklart se till att dialogen förs så att vi får reda ut de här sakerna. Det kommer att ske den här hösten, säger Nilsson till Sportbladet.

Om varför SvFF inte tagit tag i situationen tidigare säger Karl-Erik Nilsson så här:

- Det är inte en fråga för oss utan för de som har den upfattningen. Men på något sätt kommer det att gås till botten med det här. Det är fullständigt nödvändigt och det kommer att ske i höst.

Se en intervju med Sundhage om bland annat de damallsvenska klubbarnas missnöje i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-04 kl 20:28
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER