POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
3v

SvFF-chefens markering efter Zlatan-kritiken: "Vill förtydliga att jag står bakom Janne till 100 procent"

35:26

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Anderssons presskonferens i spelaren ovan

SOLNA. Håkan Sjöstrand var tyst efter att Zlatan Ibrahmovic attackerat Janne Andersson.
Men nu väljer SvFF:s generalsekreterare att göra en markering.
- Om det inte uppfattats tydligt: jag står bakom Janne till 100 procent, säger Sjöstrand.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson fick, efter att ha bänkat Dejan Kulusevski mot Frankrike i första Nations League-matchen under förra landslagssamlingen, kritik av Zlatan Ibrahimovic för sin hantering av Juventus-spelaren.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll", skrev Milan-svensken på Twitter.

Samma dag valde Janne Andersson att möta media för att svara på frågor om situationen runt Kulusevski, men hans chef Håkan Sjöstrand var tyst. Exempelvis sökte försökte Fotbollskanalen nå Sjöstrand både via telefonsamtal och sms, men utan framgång.

Men i samband med onsdagens trupputtagning inför herrlandslagets oktober-samling valde generalsekreteraren att göra en markering rörande förbundskaptenen. Han förklarade att han hade något som han ville säga.

- Jag har en bra och nära relation, och ett bra samarbete, med Janne Andersson. Från dag ett har vi haft en öppen, rak och uppriktig dialog om hur vi utifrån våra olika roller ska hantera situationer och frågor som uppstår. Och en sak är säker. Det uppstår en hel del situationer runt våra roller och vårt landslag. Men vi pratar alltid med varandra om hur vi ska förhålla oss till olika händelser, och vi försöker göra det så bra vi kan, sa Sjöstrand och fortsatte:

- Naturligtvis har vi pratat om några saker som varit heta den senaste tiden, och vi har varit helt överens om hur vi ska hantera de här sakerna. Janne har gjort otroligt starka resultat med landslaget och det är en av de största anledningarna till att vi förlängt vårt samarbete. En annan anledning är hans starka ledarskap och hans värderingar. Jag står bakom Janne till 100 procent, i alla avseenden, i alla lägen. Det vet åtminstone Janne och jag om. Och det gäller oavsett vem som skriver något eller påstår något. Om inte det uppfattats tydligt, då vill jag förtydliga det. Att det är så det är.

Janne Andersson säger sig inte känna något behov av att Sjöstrand försvarar honom utåt sett.

- Jag har uttryckt tidigare att jag och Håkan har ett jättebra samarbete. Sen diskuterar vi inte allt offentligt. Jag känner ett enormt stöd. För mig är det inga konstigheter. Sen vad som sägs utåt och vilket behov vi har att förtydliga saker utåt… nu valde Håkan att göra som han gjorde i dag. Om han nu tyckte att det inte varit tydligt innan. För mig spelar det ingen roll, säger Andersson.

När Fotbollskanalen frågar Håkan Sjöstrand varför han nu valde att göra en markering i frågan svarar han:

- Det har ju gjorts vissa utspel och det har även funnits vissa skrivbordsvinklar i media kring de här frågorna och då kände jag att jag ville tydligt tala om att jag självklart står bakom Janne i alla avseenden.

Vad menar du med skrivbordsvinklar?
- Mediala vinklar på olika sätt, där man spekulerar och påstår saker. Det var ett sätt att bemöta det och förtydliga var jag står i frågan.

Är det vinklar om att du inte skulle stötta Janne?
- Ja, ibland har det blivit snack om: har jag gett Janne tillräckligt med stöd i vissa frågor? Då vill jag förtydliga att vi har en väldigt bra dialog och att vi pratar om hur vi ska hantera olika situationer. Jag ville gå ut och markera att jag stöttar Janne till 100 procent. 

När Zlatan twittrade om att Janne är en av de personer som ”kväver svensk fotboll”. Varför var du tyst då?
- Det var egentligen kopplat till en spelaruttagning, och spelarfrågor hanterar Janne. Den dagen fanns det en presskonferens och då brukar vi ha för vana att vi tar frågor vid presskonferensen. Jag var inte med på den.

- Vi valde att ta frågorna på presskonferensen. Och ibland är jag upptagen med annat. Efter presskonferensen uppfattade inte jag det som att det kom särskilt många frågor.

Men går det att säga att det bara handlade om en spelaruttagning? Det blir ju så mycket större. Det handlar ju också om reaktioner kring en spelaruttagningsfråga och kritik mot Janne. Det var väl inte bara en spelaruttagningsfråga?
- Men det var så vi valde att hantera den. Nu när vi ser att frågan fått andra fötter så kände jag ett behov av att förtydliga vad jag tänker, säger Sjöstrand.

Publicerad 2020-09-30 kl 13:34
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto