Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SvFF fick tips om möjlig läggmatch - skickar observatör till Göteborg

Foto: Bildbyrån.

Utsiktens sportchef Ingemar Lundin.

SvFF fick tips om en potentiell matchfixning i division ett.
Därför skickar man nu en observatör till mötet mellan Assyriska BK och Utsikten.
- Man sa att man hade fått in ett tips om att vi skulle lägga oss mot Assyriska, säger klubbens sportchef Ingemar Lundin till Göteborgs-Posten.

Under lördagen riskerar Göteborgsklubben Assyriska BK att åka ut ur division ett. Allt avgörs i den sista matchen då man ställs mot Utsikten. Göteborgs-Posten skriver dock att Svenska Fotbollförbundet fått tips om att Utsikten ämnade lägga sig och förlora medvetet, vilket man också meddelat klubben.

- Jag blev uppringd i går av Tobias Tibell (förbundsjurist och riksombud) på fotbollförbundet. Man sa att man hade fått in ett tips om att vi skulle lägga oss mot Assyriska. Att vi skulle se till att de skulle vinna matchen, vilket jag tog jävligt illa vid mig, säger klubbens sportchef Ingemar Lundin till tidningen.

Tidningen skriver att Lundin, efter att fått informationen, kallade samman laget och att spelarna blev ”chockade och förbannade”.

Att det skulle föreligga så som förbundet misstänker menar Lundin dock är närmast omöjligt.

- Det är möjligt att jag är naiv men jag tror på idrotten. Vi kommer göra allt vi kan i morgon för att vinna matchen. Det hoppas jag vi kan visa på planen i morgon. Att vi inte är förknippade med sådan här skit. Jag kan inte tänka mig att någon av spelarna i laget ska vara inblandad.

GP skriver att förbundet därför kommer att ha en observatör på plats för att bevaka matchen.

- Vi har ingen misstanke om att det kommer avgöras på ett icke sportsligt sätt. Men vi har indikationer på att det finns personer som otillbörligen kan försöka påverka matchen. Vi kommer i enlighet med den policy vi har att ha en delegat på den här matchen. Det är vår skyldighet att göra det här. Vi gör allt för att det här ska avgöras på planen, säger Tobias Tibell.

Publicerad 2017-11-03 kl 23:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons