Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

SvFF förlorade klädbråket: "Brister i dialog och process"

De svenska landslagen ser ut att få bära matchdräkter av märket HM under OS i sommar. Detta efter ett majoritetsbeslut på SOK:s årsmöte under tisdagen.

Alla aktiva i kommande olympiska spel ska bära samma landslagskläder, både på och utanför arenor och planer. Friidrotten och fotbollens motion om "frivillighet" och samtycke från idrottsförbunden när det gäller tävlingsdräkter från och med 2018 röstades ner med stor majoritet vid Sveriges olympiska kommittés årsmöte på tisdagen. Årsmötet gick därmed på SOK-styrelsens linje.

Ikväll kommentarade SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson klädbråket på sin blogg.

 

"Samråd och samtal för att finna gemensamma lösningar där alla är rimligt nöjda har ersatts med information om vad som gäller! Och det är i denna del vi har vår största kritik avseende brister i dialog och process. Med en annan process och ett bättre samtal med de inblandade hade detta kunnat undvikas" skriver han och fortsätter:

ANNONS

"Vi är självfallet positiva till att SOK får mer resurser att fördela och vi förstår således det bakomliggande resonemanget men kan inte försvara processen. Varför inte samtala för att finna gemensamma lösningar? Det är klart att en majoritet kan leva med en missnöjd minoritet och vi respekterar, självklart, den demokratiska hanteringen och det som kommer att beslutas ikväll". 

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand har även han tidigare uttalat sig om att SvFF förlorar stora summor då fotbollslandslagen tvingas frångå sina ordinarie matchställ i OS

Vidare menar Nilsson att nidbilden av sporten fotboll påverkat beslutet. 

"Schablonbilden av den "rika" fotbollen gör väl att sympatin för oss och vår medmotionär är begränsad, men våra OS-deltagare är t ex fostrade i Östra Torp. Påarp, Holmsund, Rissne, Vimmerby, Klippan, Gropptorp och Täfteå. Dessa föreningar har precis samma utmaningar som alla andra idrottsföreningar rörande ekonomi, anläggningar, ledare, aktiva m m m m.

ANNONS

"Det är dessa föreningar som i förlängningen drabbas av detta och det är därför vi är måna om att vi demokratiskt får pröva detta. För vi ska väl inte tolka vissa gjorda utspel som ett sätt att vilja strypa samtalet och förhindra den demokratiska rätten att skriva motioner och driva frågor som vi tycker är angelägna för alla SOK:s medlemmar?".

Publicerad 2016-04-19 kl 22:30
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto