POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

SvFF har ställt in Fotbollsgalan – hushåller med ekonomin: ”Kostar ett antal miljoner”

Foto: Bildbyrån.

SvFF har ställt in Fotbollsgalan i höst till följd av coronaviruset. 
En av anledningarna är kostanden för att arrangera galan.
- Ett antal miljoner, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen. 

Svenska Fotbollförbundet gav under fredagen besked om att Fotbollsgalan ställs in i höst. Detta till följd av coronavirusets utbrott i Sverige och dess påverkan. 

- Det är så klart tråkigt att behöva ställa in fotbollsgalan, men vi behöver ta ansvar för vår verksamhet, inte minst ekonomiskt, i en utmanande situation som är svår att överblicka, sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand i en kommentar på förbundets hemsida.

Sjöstrand betonade, i pressmeddelandet, att förbundet behöver ta ekonomiskt ansvar och berättar nu vad galan brukar kosta att arrangera. 

- En sådan här gala kostar ett antal miljoner. Då krävs det också framförhållning för att minimera de kostnaderna, säger han till Fotbollskanalen. 

Hur mycket är ett antal miljoner?
- Vi kan säga att det är ett antal miljoner, det är ett tillräckligt svar. 

Hur har Svenska Fotbollförbundet känt av coronavirusets påverkan på ekonomin?
- Fotbollen är så stor och komplex. Det är en sak vilka åtgärder vi på Svenska Fotbollförbundet naturligtvis tvingas vidta, men om vi ser på fotbollsrörelsen i stort ser vi på elitnivå hur exempelvis uteblivna publikintäkter kommer att påverka, men också föreningar som ska anordna en fotbollscup eller en fotbollsskola i sommar som kanske också blir inställd, säger han och fortsätter:

- De lokala sponsorerna har kanske svårt att vara där, vilket också betyder otroligt mycket för det lilla. Både på elitnivå och breddnivå påverkas vi naturligtvis och det är svårt att överblicka allting nu. Jag har haft många samtal med fotbollsledare runt omkring i Sverige som uttrycker en oro. 

Sjöstrand säger så här om huruvida förbundet behöver göra ekonomiska åtstramningar framöver:

- Vi måste, precis som alla, se över och hantera den här situationen så ansvarsfullt som möjligt. Vi ser över alla våra kostnader kring hur vi kan minimera skadan helt enkelt. Men vi har ändå en stabilitet i det och likviditeten är god på förbundet och ser vi sedan lite längre kring om vi skulle behöva spela höstens Nations League-matcher utan publik och så vidare blir det kännbart på ett annat sätt. Vi måste självklart, som alla andra, hushålla och vi har en budget för varje år med kostnader i förhållande till intäkter.

SvFF gav samtidigt tidigare under fredagen besked om att Guldbollen och Diamantbollen än dock kommer att delas ut, precis som vinnare i de olika kategorierna årets målvakt, back, mittfältare och forward. 

Publicerad 2020-03-20 kl 16:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto